USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

TikTok «піймався» на стеженні за користувачами, – ЗМІ

12 Серпня 2020 18:42
Додаток TikTok стежив за користувачами.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Wall Street Journal.

Як пише видання, соцмережа більше року порушувала правила конфіденційності Google, збираючи унікальні ідентифікатори мільйонів користувачів операційної системи Android.

Зокрема, TikTok збирав MAC-адреси - спеціальні ідентифікатори, які присвоюються кожному пристрою. За їх допомогою додаток отримав можливість стежити за власниками гаджетів в інтернеті, причому приховував це за допомогою додаткового шифрування.

Подібні дії суперечать правилам Google. Додаток теж не сповіщав користувачів про збір даних.

Представник TikTok у коментарі WSJ запевнив, що така практика була припинена в листопаді 2019 року. В цілому TikTok стежив за користувачами близько 15 місяців.

Нагадаємо, що раніше Трамп підписав указ про TikTok. Законопроєкт одноголосно схвалили американські сенатори, побоюючись про нацбезпеку країни.

Також Трамп назвав терміни заборони TikTok у США. Якщо програма не буде продана американській компанії, вона буде заборонена на території США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus