USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Twitter приховав допис Трампа, він погрожує закрити соцмережу

29 Травня 2020 18:52
Адміністрація Twitter приховала один із твітів Дональда Трампа про протести в Міннеаполісі, оскільки побачила в ньому ознаки «героїзації насильства». При цьому, зробивши додатковий клік, публікацію все одно можна переглянути – оскільки вона, на думку представників соцмережі, може становити суспільний інтерес, пише ВВС.

У твіті, про який йде мова, президент США заявив, що якщо в Міннеаполісі почнеться мародерство, то правоохоронці відкриють вогонь. Безлади в місті почалися кілька днів тому – після того, як там з провини правоохоронців загинув темношкірий.

Це – новий виток конфлікту між Дональдом Трампом і Twitter. Раніше соцмережа додавала до кількох його повідомлень позначки, що інформація, яка в них міститься, може бути неправдивою та потребує додаткової перевірки.

Незабаром після цього Трамп пригрозив закрити Twitter: «Думаю, що я міг би закрити його. Але потрібно пройти юридичні процедури. Якби його можна було закрити у законний спосіб, я б це зробив», – сказав президент США у четвер.

Ця заява пролунала після того, як Трамп підписав указ про регулювання соцмереж і запобігання «онлайн-цензурі».
В документі дається нове трактування статті 230 закону про етику у сфері комунікацій, яка звільняє інтернет-компанії від відповідальності за інформацію, що публікується їхніми користувачами, але дає їм право блокувати та видаляти заборонений контент.

Трамп звинуватив соцмережі в тому, що в їхніх руках опинилися «неконтрольована влада»: «Ми не можемо дозволити обмеженій кількості соцмереж вручну обирати слова, якими американці можуть обмінюватися в інтернеті. Ця практика – антиамериканська та антидемократична».

На думку президента, коли онлайн-платформи вибірково цензурують думки, з якими не згодні, вони проявляють «небезпечну владу».

Указ дає регуляторам право подавати судові позови до соцмереж на основі того, як вони контролюють контент на своїх платформах – у випадках, якщо вони «використовують свою владу для цензури контенту і замовчування точок зору, які їм не подобаються».

У Twitter указ Трампа вже назвали «реакційним і політизованим», засудили документ і представники Google. У Facebook заявили, що скасування або коригування статті 230 призведе до нових обмежень свободи слова в інтернеті. В компанії переконані: якщо соцмережі нестимуть відповідальність за все, що публікують їхні користувачі, то їм доведеться цензурувати взагалі «все, що може когось образити».

Що за безлади в Міннеаполісі?

Ввечері у понеділок, 25 травня, поліцейські Міннеаполіса затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – за підозрою у використанні «підробного платіжного засобу» для оплати товарів у магазині. У рапорті правоохоронці згодом вказали, що Флойд чинив опір під час затримання.

Проте на численних відеозаписах – як із камер спостереження так і зі знятих очевидцями – видно, що Флойд спокійно підкорився поліцейським і дав надягти на себе наручники.

Попри це один з правоохоронців поклав Флойда на асфальт біля патрульного авто і притиснув його шию коліном. У такому положенні затриманий перебував близько семи хвилин і постійно повторював, що йому нічим дихати.

Згодом поліцейським довелося викликати швидку – чоловіка, відвезли в найближчу лікарню, де він незабаром помер, не приходячи до тями.

Уся ситуація розгорталася на одній з вулиць міста – на очах численних свідків, які знімали все, що відбувається, на камери та вимагали, аби правоохоронці припинили знущатися над Флойдом.

Відеозаписи інциденту зрештою стали вірусними в соцмережах і призвели до скандалу. Вже наступного дня чотирьох поліцейських, що брали участь в арешті, звільнили.

Попри це та обіцянки влади провести розслідування ситуації, на вулиці міста стали виходити численні протестувальники. Спершу мітинги проходили мирно, але поступово переросли в безлади.

Зокрема, мітингувальники спалили відділок поліції, де працювали офіцери, яких звинувачують у смерті Джорджа Флойда. У місті також фіксують численні випадки мародерства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus