USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«А хоч один барига був на Майдані?» – реакція соцмереж на барикадування Старого ринку

16 Червня 2020 12:46
У понеділок, 15 червня, підприємці забарикадували шинами праву частину Старого ринку на знак протесту проти рішення виконкому щодо знесення 12 споруд, які не мають дозвільних документів, на вулиці Замковій. Окрім барикад із шин, пофарбованих у синьо-жовті кольори, на контейнерах порозвішували національні прапори.

Втім реакція лучан була вочевидь не такою, на яку сподівалися протестувальники. Так, багато хто став на підтримку цих підприємців, зокрема їхні родичі та друзі. Однак набагато більше тих, хто вважає рішення міської влади цілком логічним та засуджує дії підприємців-мітингарів.

Зокрема у соціальній мережі Facebook в популярних групах «Теревені про Луцьк» та «Наш Луцьк» під час обговорення ситуації коментатори не соромилися у висловлюваннях.

Здебільшого людей обурило те, що підприємці порозвішували державні прапори на контейнерах, хоч цього не робили навіть на державні свята, що продовжують розводити антисанітарію на території та загалом намагаються маніпулювати думкою лучан із приводу перенесення ринку.
«Там контейнерів менше, як мітингувальників! А якщо взяти до уваги, що один підприємець має два-три контейнери, то половина найнятої тітушні!».

«А хоч один барига був на майдані? Коли я купував сину в АТО форму, ніхто ціну не скинув – попит! Я за те, щоб на цьому місці була туристична зона! Є місце на ДПЗ!!! Досить зас…ти СТАРЕ МІСТО!!!».
«До чого тут прапор Євросоюзу? Ринок то не європейський, а совковий».
«Підприємці, згортайте свої манатки і шуруйте на ДПЗ. Досить там бомжарню розводити, не ринок, а х… зна що!».

«Придурки, яких світ не бачив!!!».

«А як бути лучанам, які не хочуть цього ринку в центрі міста, і таких лучан дуже багато?».
«Ідіоти... До чого ці цирки?».

«Звільніть територію ринку і не влаштовуйте цирк...».

«А при совку у всіх була б одна стаття – спекуляція. Дідусь, який приїжджає до «Салюту» продавати СВІЙ мед, більший підприємець, ніж вся ця кодла».

«Підприємці, згортайте свої чемодани... Це кінець, ви вже нічого не доб’єтесь. Ну ніхто вже не хоче там ринку, бо то був свинюшник, а не ринок. Поторгували і кінець. Дайте хай зроблять красиву дорогу до замку. До нас будуть їздити туристи з усіх країн!!!».

«Переїхали б на ДПЗ і заробляли б гроші. Нє, треба робити якусь х…ню. До чого там прапор?».


«Майже як Староринкова республіка…».

«Барыги. Предприниматели. Даже гимн спеть могут. Купи станок и производи продукт, а затем продай. А ни фига – у станка работать надо. Лучше купить и потом при продаже на…бать в три конца».
«Поліське літо з фольклором!».

«Це вже як хвороба! Лiдер базарникiв дуже неадекватна особа».
«Нельзя, чтобы в центре города был такой ужас».

«Дивуюсь. За час карантину варто було все зрівняти з землею. Запропонували ж переїхати, не позбавили ні місця, ні роботи, що ж вам ще потрібно?».

«Не ображайтеся, але якщо людина живе далеко від базару і нічого там не купує, їй все одно. Та й неестетичний у нас був той базар, брудний і захаращений. Біля історичної пам'ятки – помийка. Міняти там усе просто необхідно».
«До чого тут державні українські прапори? Не бачу жодного зв’язку між прапором, під яким українці здобували незалежність, і цією боротьбою підприємців з міською владою за право торгувати в центрі міста помідорами, курчатами і китайськими тапками».

«А можна так як є лишити. Типу міського карнавалу. До обіду торгують , а після розважальна програма».

«Задовбали ті базарники! Скільки можна? Ви вже програли, вам нічого не світить».
«…про ікони забули».

«А де раніше були прапори? Прикрились... Ще дітей попереду поставте».
«У правовій державі дали б команду поліції і за кілька годин розчистили місце. І не можна прикриватися та маніпулювати державними символами».

«От і будуть там стояти до скону, і нічого не зароблять, і люди туди не підуть. А прикриватися національними символами – це слабкість! Вони там незаконно і крапка».

«О Боже, який сором. Цинізм зашкалює. Прапорами вони пообвішувалися. Де раніше були з цими прапорами??? Де? Навіть на державні свята ніхто з вас не вивішував прапори. А тут на тобі».
«Якби всі базари, які виселяли, поводилися так, то в нас уже громадянська війна почалася б. Добре, що не всі люди, які працювали на Привозі, квітковому базарі, що біля ЦУМу був, та інших базарчика , були не такі неадекватні, як на Старому ринку».

«Ну і дурні. Давно пора забрати звідти ринок. Не раз приїжджала до Луцька і була на ринку, то завжди був срач і неприємний запах. А тепер прапорами прикриваються. Ще б дітей вивели. Не єдиним Старим ринком в Луцьку люди живуть. Тепер на кожному кроці продовольчі мінімаркети, «Теремнівські ковбаси», салони з одягом, секонд-хенди. А ще люди з сіл прямо до дверей продукти довезуть. Тому краще там буде культурне місце відпочинку для людей і мамусь з дітками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
55 Показати IP 16 Червня 2020 13:13
Дивно читати коментарі про те, чи були базарники на майдані. В чому тут героїзм?! Всім вже видно "позитивні" наслідки майдану
думаю до 55 Показати IP 16 Червня 2020 14:00
думаю, автор провів паралель із Майданом через барикади з шин.
Лучанин до 55 до 55 Показати IP 16 Червня 2020 14:24
Та вроді пояснили в статті, що тут вони різко "патріотами" стали, а от коли люди купляли форму для сина в ато, то ні один ціну не опустив, бо був попит і можна було нажитися та і про прапори вперше згадали аби прикрити свій тіньовий бізнес.
К.лучанин до 55 Показати IP 16 Червня 2020 15:54
Соцмережі ,це як ОБС (одна баба сказала) чи сарафанне радіо , сміттєвий ящик! Тут один мережанин написав «А хоч один барига був на майдані? " ,очевидно не знав,що бариг за його висловом, було пів-майдану. А головний серед них П.Порошенко. Зараз уже не секрет ,хто проплачував майдан і хто був ляльководом, І хто скористався отим майданом. Які підсумки майдану ми зараз бачимо. Просто , чесно треба всім визнати, а не ховати голову в пісок і позичати очі в сірка . Ми ж бачимо до чого докотилась Україна., найбідніша країна Європи.
Дідо до К.лучанин Показати IP 17 Червня 2020 02:57
Вам казали до майдану що вас чекає. Пізно у вас очі відкриваються
К.лучанин до Дідо Показати IP 17 Червня 2020 15:36
Мені ніхто нічого не казав! Я сам все добре бачив і критично ставився як до . так і після майдану. Я зі сформованими поглядами на життя і процеси і не в тому віці щоб мені мізки прочищали. А стверджувати заочно що "Пізно у вас очі відкриваються" - це вже є невихованість Ваша, коли зовсім не знаєте з ким мову ведете !!! А Ви краще пригадайте свої позитивні пости про майдан і як Ви називали тут своїх опонентів. Я читаю ВН і дещо тут бачу та пригадую. Все , більше не відповідаю ( це була перерва в роботі).
Вася Показати IP 16 Червня 2020 13:48
Б*блобазар разом з тітушками - геть з нашого міста.
Знаючий Показати IP 16 Червня 2020 13:53
Базарникі тільки як вип'ють то стають Правосеками, а так жінці під спідниці ховаються
Олександр Показати IP 16 Червня 2020 14:05
Можна подумати, що перебування на Майдані - індульгенція від усього. То вже моветон, товариші. Набридло.
Иван Показати IP 16 Червня 2020 15:03
Мне всё равно. я не торгую на базарах, и тоже считаю, что базару возле Замка - не место, НО..... но читаю эту галемотью и вывод-вопросы напрашиваются следующие: Все предприниматели - барыги? А что у нас майдан - это показатель? А власть что? - разве что-то сделала для организации другого места в более подходящем месте? так себе подачка....у чёрта на куличках.
Вася до Иван Показати IP 16 Червня 2020 21:41
А яка різниця куди його перенесуть? Де буде, туди й будуть їздити. Якщо одним далеко їхати на гпз то іншим далеко їхати в центр. Ті продавці відстоюють нібито свої права , то вони незаконно захопили стоянку для автомобілів, які мали приїзджати на той самий центральний ринок.
111 Показати IP 16 Червня 2020 15:05
Що ви пристали до того базару, він був споконвіків і бац, раптово став незаконно розміщений. Так само і замок кількасот років стоїть і бац, замітили що за ринком його невидно. Не здивуюсь, що зчасом там виросте трц чи ще щось, аж не як зона відпочину
ВВК Показати IP 16 Червня 2020 16:09
Так сомо протестували проти ліквідації квітковкового ринку, що в центрі біля дит. поліклінікі. І що зараз маємо? Прекрасний сквер (на тому місці), цивілізовані місця для торгівлі квітами на пр. Волі (біля філармонії) та біля ЦУМу.
kbb до ВВК Показати IP 16 Червня 2020 22:03
придивіться уважніше, бабусі з квітами на лавці таки присутні.
лучанин Показати IP 16 Червня 2020 16:19
А де ж брава НацГвардія та недоПоліція, чому не встановлять порядок ті що живуть із наших податків?! Чи комусь вигідний бардак чи ще не "порішали"?! Кілька десятків бариг з тітушками диктують усьому місту правила!! ДУРДОМ!!!!
Луч... Показати IP 16 Червня 2020 16:38
Позор, через таких базарників Луцьк знає вся Україна, як місто в якому влада не може швидко справитись з декількома десятками клоунів. Базару не місце біля такої прикраси міста, як замок. А базари добре приживаються біля автостанцій. Якби не було б цього дибілізму, то напевно базар вже гарно функціонував на новому місці.
Луч... Показати IP 16 Червня 2020 16:59
А прапор не скидати, Брати із контейнером і перевозити на нове облаштоване місце, хай там майорить а не на смітнику.
Vitya до Луч... Показати IP 17 Червня 2020 07:43
Думай що пишеш дурню!
Досвід Показати IP 16 Червня 2020 17:01
Атакуй не атакуй ... . Все йде своєю чередою. Є ціль. Запущений механізм. Базарі, тітушки,шини, прапори, слина, істерія - то все другорядне і не визначальне. Ніхто і не розраховує на одномоментне рішення. Час грає проти базарів. Не спішіть, як голий кохатися. Спокійно, не спішучи, як казав старий мудрий бик,- перепливемо річку і викохаємо все стадо ! Прозріння і порозумнішання наступить згодом - для одних, для других і всіх разом взятих ! Ще буде час для каяття, спокути і прощі !
Читатель Показати IP 16 Червня 2020 17:36
Торгаши несчастные люди. Что им делать без работы? Не злитесь на них.
лучанка до Читатель Показати IP 16 Червня 2020 18:24
влада обіцяла туди на ДПЗ тролейбуси.То де вони ?
Трамп Показати IP 17 Червня 2020 07:45
В тебе в голові ті тролейбуси
Вася і Тітушка... Показати IP 17 Червня 2020 20:20
Ринку ні .....Ринку так..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus