USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Блокування та погрози не вирішать проблему, – громрада звернулася до лучан щодо перенесення Старого ринку

10 Лютого 2020 17:44
Члени громадської ради при Луцькому міському голові прийшли до одностайного висновку: ринок треба перенести.

Таке рішення вони прийняли на позачерговому засіданні 10 лютого та напрацювали звернення до лучан, інформуть на сайті міської ради.

Громадська рада напрацювала звернення до лучан, яке публікуємо без змін:

«Питання перенесення лівої частини «Центрального ринку» по вулиці Глушець, 1 та створення біля Луцького замку сучасної рекреаційної зони давно назріло та почало реалізовуватися. Цьогоріч депутати Луцької міської ради прийняли рішення про припинення права постійного користування на земельну ділянку комунальному підприємству «Луцькі ринки» на вулиці Глушець, 1 й доручили провести її очищення шляхом демонтажу розміщених на ній тимчасових споруд, контейнерів та інших конструкцій.

Ми не вважаємо, що Департамент муніципальної варти Луцької міської ради виконував це доручення в ніч із 3 на 4 лютого 2020 р. ідеально, як і не вважаємо безгрішною поведінку при цьому всіх інших учасників подій, починаючи від працівників ринку, їхніх громадських та політичних союзників і до правоохоронців. Але разом із тим ми переконані, що рішення органу місцевого самоврядування повинні виконуватися на основі чинного законодавства та взаємоповаги. Натомість спостерігаємо продовження протистояння: 10 лютого 2020 р. працівники Департаменту муніципальної варти так і не змогли приступити до демонтажу металевої огорожі навколо цієї частини ринку, маючи на це всі законні права.

Тому ми, члени Громадської ради при Луцькому міському голові, вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася довкола перенесення частини «Центрального ринку». Закликаємо усі сторони згідно вимог чинного законодавства провести демонтаж металевих конструкцій. Просимо представників поліції забезпечити громадський порядок під час проведення робіт. Вважаємо за доцільне надати підприємцям, які торгують на цьому базарі, максимум сприяння для забезпечення їх новими робочими місцями в інших частинах міста, зокрема, на ринку «Новий». Особливо звертаємо увагу представників різноманітних громадських структур та окремих громадян на недопустимості використовувати цю ситуацію в якихось особистих чи політичних цілях.

Переконані, що погрози, насильство, блокування вулиць, унеможливлення проведення офіційних заходів в стінах міської ради та її структурних підрозділів, перешкоджання виконанню працівниками органів місцевого самоврядування їхніх службових повноважень не сприяють і не сприятимуть вирішенню цієї проблеми. Але вона має бути вирішена в найближчій перспективі: визначену частину «Центрального ринку» треба перенести».

У ніч на 5 лютого працівники муніципальної варти, відповідно до рішення міської ради, розпочали демонтаж незаконних споруд на Центральному ринку. Проте місцеві підприємці заблокували спецтехніку та перекрили вулицю Глушець, перешкоджаючи законному демонтажу.

Вранці 5 лютого базарники заблокували роботу міської ради та зірвали засідання виконавчого комітету.

Виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою, заявив, що демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать.

10 лютого планувалося розпочати демонтаж паркану навколо ринку, який розміщений без дозвільних документів. Однак сьогодні працівники муніципальної варти так і не змогли розпочати демонтаж паркану, адже їм у цьому перешкоджають підприємці та невідомі особи.

Луцька міська рада, своєю чергою, звернулася до правоохоронних органів із заявою щодо перешкоджання департаменту муніципальної варти виконанню рішення про демонтаж незаконно встановлених металевих конструкцій на частині Центрального ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 10 Лютого 2020 18:14
поліція на стороні рейдерів-бариг
Вчитель до дідо Показати IP 10 Лютого 2020 19:14
То ви вже визначіться,чи рейдери,чи бариги ,якщо розумієте про що мова,чи по балаклаві задуже отримали....
Є управа ! Показати IP 10 Лютого 2020 19:05
Дане питання вимагає негайного обговорення на засіданнях зборів трудових колективів, профспілкових комітетів органів прокуратури, поліції, деяких інших фіскальних органів - про порушення морально - етичних норм їх працівниками, члени сімей і родин яких мають торгові точки на базарі ! Надішліть їх першим керівникам для ознайомлення і керівництва в роботі фамілії тещ, свах, кумів, бізнесвумен, які невтомно примножують трудові здобутки сімей і "наповнюють міський бюджет" ! Та і лучанам цікаво знати імена тих штрейбрехєрів ! Бойовий запал на базарі точно пригасне !
ігор Показати IP 10 Лютого 2020 19:17
ще трохи часу і справедливість буде на боці свідомих лучан!!!!
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2020 19:21
Якщо ціни на новому базарі будуть приємно низькими, то можна й на ГПЗ катнути, поки ціни такі, що й на "старий" немає чого йти.
Також лучанин до Лучанин Показати IP 10 Лютого 2020 20:19
Та кому ви здалися, цільова ауторія бариг - селяни, які знають, що в супермаркетах усе те ж саме на третину дешевше, але соромно заходити, от і переплачують.
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2020 19:23
А що - законна влада не може вирішити це в правовому полі? За протидію працівникам поліції статтю відмінили? До яких пір ці базарники будуть шантажувати інших жителів міста та владу? Зібрали речі - переїхали, не хочуть добровільно - стаття є, "майно" на штрафмайданчик на платне зберігання до рішення суду - років через 2-3 заберуть. Вже усі товар з точок повивозили і впираються за ці листи жесті - контейнери, розказуючи про те, що їх точки пограбувати можуть. Замахали ці гарлапани!
Анонім до Лучанин Показати IP 10 Лютого 2020 20:08
Більшість мешканців проти перенесення,а от з твоїм "замахали ці гарлапани" ти в яблочко сказав,ти вже замахав усіх!!! І твої колеги теж приїлись.
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2020 20:55
Громрада...гарна назва, багато про що говорить. Шкода що думка лучан нікого не цікавить. А в чому проблема задіяти різні служби для перевірки стану торгових точок, їх розміщення? Можна ж було по одному контейнери позабирати за порушення і звільнити спочатку половину території, а потім як вийде. Є гуманітарка яка дорожче за нові речі, є далі люди які торгують синтетичними товарами дуже низької якості. Можна почати з цієї території, ця площа користується найменшим попитом. А от в другій частині завжди вистачає народу. Якщо вже так депутати хвилюються за зовнішній стан контейнерів, то може б дивлячись на ситуацію підприємці і навели б порядок. Та й місце для стоянки було б. Це якби для людей хотіли б щось зробити. А в другій половині ринку порядок не треба наводити? тобто в одній половині сморід і сміття, а в іншій все ідеально? Ви ж розберіться самі з собою, бо простий люд вас ніколи не підтримає.
Покупець Показати IP 10 Лютого 2020 21:02
Новий ринок з часом буде най активно відвідуватися лучанами. Підтвердження цьому в Одесі ринок на 7 кілометрі від Одеси най відвідуваний.Друге - на території віддаленого завжди дешевше хай і на трішечки, тому люди будуть передавати цю інформацію і активно відвідувати його в надії економії. Трете - сама поїздка на новий ринок буде підсвідомо розцінюватися як коротенька мандрівка на добре облаштовану території торгівлі. Четверте людей притягуватиме естетика простру індивідуального спілкування. Пяте - це буде в решті решт місце відпочинку багатьох любителів відпочинку на ринку.
Лучанин до Покупець Показати IP 11 Лютого 2020 00:45
Ви абсолютно праві, коли ДПЗ стане центром Луцька, тоді можливо там хтось буде активно відпочивати, а поки не став треба навести порядок, саме порядок, на старому ринку. Да, ви ще забули написати як гарно пахне в сезон на тому ринку.... не надихаєшся... від слова нема куди носа всунути щоб не смерділо. А так, там Євросоюз, точно як в деяких італійських та французьких містах, знаючі в темі.
Serdik Показати IP 10 Лютого 2020 22:47
Можливо є така проблема, що люди не хочуть переходити саме на новий ринок, а на інші їх не пускають власники?
ОСтап Показати IP 10 Лютого 2020 23:46
Як ви можете домовитись про переїзд з кількома тисячами людей якщо ви не можете домовитись з кількома власниками маршруток щоб ще вчора їздили на новий ринок????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus