USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аби тривоги було менше: у Волинському перинатальному центрі провели екскурсію для майбутніх батьків

21 Січня 2023 14:21
У Волинському обласному перинатальному центрі 20 січня організували день відкритих дверей для майбутніх батьків.

Як розповіла Суспільному гендиректорка медзакладу Ірина Горавська, нині реєструють більше вагітних жінок, які стають на облік.

Під час заходу для присутніх провели екскурсію перинатальним центром, зокрема показали укриття, різні відділення, інфекційний бокс, пологовий зал та операційну.

Ознайомитися з місцем, де планують народжувати третю дитину, прийшла цього дня у медзаклад сім'я Хаміцевичів. Подружжя – Олександр із Криму й Тетяна з Донеччини – у Луцьку живе восьмий рік, на Волині оселилися, виїхавши з Криму від російської окупації.

Зараз сім'я чекає на народження донечки.
«Запланували назвати Вікторія, бо віримо в перемогу, що це якнайшвидше станеться», – сказав Олександр Хаміцевич.

Чекають на первістка Марія і Тарас Кирильчуки. Подружжя мешкає неподалік Луцька. До медзакладу приїхали, аби ознайомитися з облаштуванням. Зі слів Марії, чекає на хлопчика, і про його появу мріяли давно. Тарас Кирильчук каже: ім'я для малюка поки не придумали.
«Хлопчик має бути, козак. Чекаємо, переживаємо... Сьогодні подивилися умови в перинатальному, бо ми вперше у цьому закладі. Тут чистота, стерильність, думаємо, що все мине добре і будуть за нами дивитися професіонали», – сказав чоловік.

Читати ще: «Перші два тижні навіть не їздила додому». Ірина Горавська – про те, чим живе під час війни волинське медоб’єднання захисту материнства і дитинства

Чекає на третю дитину – хлопчика – Марина Решетняк, яка приїхала в Луцьк із Харкова ще в травні 2022-го. Каже: адаптувалася добре та швидко, її сім'я сподівалася, що місто полюблять, – так і сталося. Народжувати малюка, каже, буде в перинатальному.
«Усі зустріли нас з відкритою душею, хай куди ми зверталися. Дуже добрі люди в Луцьку, у медзакладах. Ми скористалися послугою релокації бізнесу. Зараз очікуємо на хлопчика. Вирішили у цей час, що життя має продовжуватися», – каже жінка.

Як зазначила завідувачка одного з відділень Людмила Ліпич, сім'я – це найбільша підтримка для батьків.
«Період війни – це стрес, і хто каже, що не боїться, той обманює. Усі бояться. У мам, які народили, – подвійна тривога: за себе і дитинку», – каже лікарка.

Як додала керівниця Волинського перинатального центру Ірина Горавська, кількість пологів трохи зменшилася, однак упродовж 2022 року в медзакладі народилося 2877 діток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus