USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Аграрії зможуть отримати кредит під 0%, – Мінагрополітики

24 Березня 2022 23:27
Українським сільгоспвиробникам надали можливість отримати до 60 млн гривень кредиту під 0% в рамках розширеної програми «Доступні кредити «5-7-9%».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Відповідно до рішення уряду була розширена програма «Доступні кредити «5-7-9%». Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що строк кредитування залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу – на 3 роки.

Читати ще: Знижені податки та скасований акциз: Кабмін переформатовує економічну модель України

У міністерстві підкреслюють, що кредит надається виключно на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

«Вартість такого кредиту буде 0%, всі відсотки компенсує держава для того, щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі необхідні засоби виробництва та здійснити посівну компанію», – зазначив перший заступник міністра Тарас Висоцький.

Раніше уряд зняв всі обмеження за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», тепер будь-який український бізнес зможе отримати кредит на пільгових умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus