USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Алергія на арахіс набуває форми епідемії

1 Листопада 2018 09:27
Алергія на арахіс набуває форми епідемії, адже кількість випадків цієї смертельно небезпечної реакції організму виросла в три рази за останні два десятки років. Мова про прояви алергії серед дітей, інформує Країна здоров'я.

Алергія на арахіс, яка може мати смертельно небезпечні наслідки, стала справжньою епідемією серед дітей, як підкреслили експерти з Нью-Йорка. Так, якщо з цієї алергією в 1997 році мала справу одна дитина з 250, то сьогодні це одна дитина з кожних 70. На думку вчених, причиною поширення алергії є одержимість чистотою, при якій дітям не дозволяють грати на вулиці в пісочниці, на землі і в інших не надто чистих умовах. В результаті, вони майже не стикаються з бактеріями, а їхній імунітет не зміцнюється за рахунок подібного роду тренувань. Все це робить малюків дуже уразливими перед смертельно небезпечними хворобами, включаючи алергію на арахіс.

У новорічне свято 2017 року 15-річна англійка Меган Лі померла від важкої алергічної реакції після того, як вона поласувала індійським фастфудом. При цьому дівчина спочатку попередила, що у неї є алергія на горіхи, а в кафе пообіцяли, що їх використано не буде.

Експерти підкреслюють, що коли у людини потужна алергія на горіхи, то її життя можна порівняти з переміщенням по мінному полю. Кожен прийом їжі на кожна закуска, кожна вечірка або зустріч може закінчитися дуже сумно. За найскромнішими оцінками, сьогодні в кожному класі не менше двох школярів страждають від алергії на арахіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus