USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Амбулаторія у військкоматі: на Волині пустує відремонтоване за 6 млн приміщення

7 Березня 2021 12:11
Під амбулаторію в Рожищі за шість мільйонів гривень відремонтували перший поверх військкомату. Однак заклад, облаштований за кошти Світового банку, досі не здали в експлуатацію, адже там немає навіть системи водопостачання та водовідведення.

У зв’язку з укрупненням районів приміщення перейшло від Рожищенської районної ради на баланс Луцької райради, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Це двоповерхова будівля на вулиці Івана Мазепи, 108а. Половину споруди займає військовий комісаріат, в другій незабаром мають відкрити центр первинної медико-санітарної допомоги.

Як розповів голова майнової комісії Луцької районної ради, депутат Юрій Бондарук, жодних документів, які б підтверджували те, що в цій будівлі повинен бути заклад охорони здоров’я, немає.

«У реєстрі речових справ будівля значиться як військовий комісаріат, власником якого є районна рада», – сказав він.

Депутат Рожищенської міської ради, лікар Віталій Ковальчук зауважив, що ремонт тут зробили торік. Як додав, ще на етапі розробки проектно-кошторисної документації багато депутатів міської та районної рад виступали проти облаштування тут амбулаторії.

«Це приміщення знаходиться на значній відстані від Рожищенської центральної районної лікарні. Люди будуть звертатися сюди до свого сімейного лікаря, а потім йтимуть на прийом до профільних спеціалістів, де треба буде робити ультразвукове дослідження тощо. Далі з відповідним зверненням вони знову йтимуть до сімейного лікаря. Це ускладнюватиме доступ до сімейної медицини. І ця реформа не погоджена із громадою колишнього Рожищенського району», – наголосив він.

Під питанням те, як у цій будівлі погодили облаштування амбулаторії. Адже тут немає системи водопостачання та водовідведення, дах протікає, приміщення не опалюється, стіни на другому поверсі вкриті пліснявою, а вікна вибиті.
«Аби оцінити, на скільки стан приміщення відповідає будівельним нормам, Луцька районна рада вирішила призначити будівельно-технічну експертизу», – повідомив Юрій Бондарук.

Віталій Ковальчук додав, що ремонт зробили тільки на першому поверсі: «Такий ремонт було недоцільно робити. Треба було б починати з даху. Другий поверх можна було би віддати під житло медичним працівникам чи військовим, які сьогодні тут проходять службу. Вони мали б умови і для роботи, і для відпочинку».
Відомо, що на ремонт приміщення площею 200 квадратних метрів під амбулаторію витратили шість мільйонів гривень Світового банку, які кілька років тому надійшли на Волинь для покращення медичної галузі.

Журналісти хотіли оглянути приміщення, але так і не дочекалися головного лікаря Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Лесі Баскалик, яка мала впустити їх у будівлю.

Нагадаємо, понад чотири роки тому Україна позичила у Світового банку 200 мільйонів доларів на розвиток медицини. 30 мільйонів доларів надійшли на Волинь. За ці кошти в області мали облаштувати 32 амбулаторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus