USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура перевірить, як міськрада забезпечила Луцький військкомат

25 Березня 2015 16:47
Депутат міської ради звернувся в прокуратуру, аби з’ясувати, чи не обділила Луцька міська рада військовий комісаріат.

Про це стало відомо під час 72 чергової сесії міської ради сьогодні, 25 березня.

Забезпечення військового комісаріату в Луцьку залишає бажати кращого, а міська рада неналежно виконує свої обов’язки.

Так вважає депутат міської ради Богдан Шиба. З його слів, оргтехніка у військкоматі – застаріла, а формуляри – ще радянського зразка. Зауважимо, що нині триває 4 хвиля мобілізації. Згідно з повідомленням обласного комісара, в розшуку перебувають 6,4 тисячі осіб.

На думку Богдана Шиби, така статистика не тому, що волиняни переховуються, а тому, що немає хорошої бази даних у військкоматі. Він зауважив, що згідно з чинним законодавством, повноваження з забезпечення військового обліку, сприяння комісаріатам у проведенні мобілізаційних заходів покладені на місцеві органи виконавчої влади та місцеві органи самоврядування.

Натомість, каже депутат, в той час, коли комісаріати не забезпечені оргтехнікою, органи місцевого самоврядування витрачають гроші на оргтехніку та інше приладдя. Ймовірно, він мав на увазі закупівлю планшетів для депутатів міськради.

Відтак, депутат звернувся до прокурора області, аби органи прокуратури перевірили, чи направду органи місцевого самоврядування винні у незабезпеченні комісаріатів, притягнули винних та надіслали подання щодо негайного усунення порушень закону.

Депутати запит підтримали. А міський голова Микола Романюк не втримався від репліки, пригадавши Богдану Шибі його посередництво на посаді Луцького міського голови.

«Я б проілюстрував, що ви залишили після себе: як ми набирали базу даних і як був забезпечений військкомат. То була б хороша ілюстрація», - промовив він.

Варто згадати, що свого часу Луцький міський військовий комісаріат розташовувався не в приміщенні обласного комісаріату на вулиці Теремнівській, де наразі перебуває. Раніше міський військкомат перебував у приміщенні на вулиці Словацького. Його переселили у 2012 році. Наразі це приміщення окружного адміністративного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Військовий Показати IP 25 Березня 2015 17:40
Як заявив тижнів 2 назад Луцький комісар, на березневій сесії мали вручити повістки депутатам, включаючи Романюка. А чого не вручали?
Пирожик до Військовий Показати IP 25 Березня 2015 19:36
Ани шо лошари ити в ато.они ждут ато у себя в скромных хатинках.как говорил маг горе.или наоборот ли ну его нх
дідо Показати IP 25 Березня 2015 18:20
Дупутати собі купляють планшети, а про військомат тільки переживають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus