USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Американські політики назвали виступ Трампа в Гельсінкі одним із найганебніших

17 Липня 2018 20:47
Американські політики шоковані виступом президента Дональда Трампа, який після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним не підтримав висновки американської розвідки про російське втручання у вибори, додавши, що Путін «був надзвичайно сильним і переконливим у своєму запереченні».

Про це повідомляє Новое время.

Лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер назвав «ганебним» виступ Трампа в Гельсінкі. «Президент сам поставив себе над нашою країною», - написав Шумер в мікроблозі Twitter.

За його словами, ще ніколи в історії США президент не захищав противника таким чином, як це зробив Трамп по відношенню до Путіна. Те, що глава Білого дому у питанні про втручання на виборах виступив на стороні Путіна, є, на думку сенатора, бездумним і небезпечним кроком.

Сенатор-демократ Елізабет Уоррен вважає, що «Трамп вкотре використовував міжнародну арену, щоб зганьбити Америку, підірвати віру в наші інститути, послабити наші альянси».

«Росія втрутилася в наші вибори і зробила атаку на нашу демократію. Путіна потрібно притягнути до відповідальності, а не нагороджувати. Ганьба», - написала вона.



Позицію Трампа в Гельсінкі розкритикували і у власній партії.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн написав, що «президент Трамп виявився не тільки нездатним, а й не бажає протистояти Путіну».

«Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним із найганебніших виступів американського президента в історії. Збиток, нанесений наївністю Трампа, його самозакоханістю, помилковим сприйняттям еквівалентності і симпатією до авторитарних лідерів, складно оцінити», - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Маккейна.

Також сенатор додав, що «жоден із попередніх президентів ніколи не принижував себе більш зневажено перед тираном».

На думку сенатора-республіканця, члена комітету з питань збройних сил Ліндсі Грем, виступ президента демонструє «слабкість» США.

«Президент Трамп упустив можливість рішуче притягнути Росію до відповідальності за втручання у вибори 2016 року і виступити зі строгим попередженням з приводу майбутніх виборів. Ця відповідь президента Трампа буде розцінена Росією як ознака слабкості і створить більше проблем, ніж рішень», - написав Грем у своєму Twitter.

«Я ніколи не думав, що побачу той день, коли наш американський президент вийде на сцену з російським президентом і звинуватить Сполучені Штати в російській агресії. Це ганьба», - написав сенатор-республіканець від штату Арізона Джефф Флейк на своїй сторінці в Twitter.

«Я категорично не згоден з твердженням, що Росія не втручалася у вибори 2016 року. З усім тим, що я бачив на комітеті розвідки і додаткових звинуваченнях 12 російських офіцерів на минулому тижні, зрозуміло, що це були наміри Росії. Президент Трамп втратив можливість публічно притягнути Путіна до відповідальності», - написав член Палати представників США, республіканець Френк Лобіондо.



Нагадаємо, що 16 липня в Гельсінкі за зачиненими дверима відбулася офіційна зустріч президентів США та Росії. На підсумковій прес-конференції сторони відзначили прогрес у поліпшенні двосторонніх відносин. Дональд Трамп на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Гельсінкі проігнорував більшість заяв, які готували працівники Білого дому

Трамп заявив, що немає підстав вважати, що Росія організувала хакерські атаки під час президентських виборів у США в 2016 році, щоб допомогти йому перемогти. За його словами, Путін був «дуже переконливий» у своєму запереченні втручання в американські вибори.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ой Показати IP 17 Липня 2018 20:59
Давайте висловим глубоку стурбованість і будем жити далі...
скептик Показати IP 17 Липня 2018 21:26
а пуця-пуця міцно тримає трям-тряма за яЙ"я
АНАТОЛЬ_ Показати IP 17 Липня 2018 23:47
Нам з того шо? Ми люди маленькие, а пан Трамп то сила народна, його цiлий свiт поважае.Пан Трамп дав нам тi джавалiни.жинку гарну мае
Ііі до АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Липня 2018 08:40
Рижого клоуна взагалі не поважають, крису в кімонр зневажають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus