USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Аналітики ISW оцінили ймовірність нападу Білорусі на Україну

12 Грудня 2022 08:04
Кремль робить інформаційні вкиди щодо можливого нападу Білорусі на Україну – нібито білоруські війська можуть приєднатися до російського вторгнення в Україну. Цим інформаційним операціям іноді підіграють білоруські лідери, включаючи президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Ціль цих зусиль – затиснути українські сили біля кордону з Білоруссю, щоб вони не могли посилити операції на інших лініях фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Інформаційні операції Кремля також мають на меті зміцнити контроль над Білоруссю. Росія регулярно намагалася використати свій вплив на безпеку та військові справи Білорусі, щоб чинити тиск на країни, аби вона підтримала її вторгнення до України.

Проте вторгнення Білорусі в Україну малоймовірне. Для цього у режиму Лукашенка немає ні сил, ні боєвої міці. Білоруські збройні сили мають лише шість маневрених бригад і складаються приблизно з 45 тисяч осіб особового складу, розділених на два командні штаби.

Читати ще: У Білорусі проводять мобілізацію і не випускають з країни чоловіків: експерт оцінив небезпеку для України

Білорусь скорочує свої запаси артилерійських боєприпасів за рахунок передачі боєприпасів російським військовим. Білоруські військові, ймовірно, мають відносно обмежені можливості для навчання існуючого та нового персоналу.

Деградація російських збройних сил через руйнівні втрати в Україні також завадить розгортанню білоруських механізованих сил для бойових дій разом з російськими військами.

Крім того, не всі у білоруських збройних силах підтримують можливу участь у війні в Україні. Білоруський персонал знає про значні втрати, завдані російськими військами в Україні і не бажає зазнати такого самого результату.

Білорусь навряд чи вторгнеться в Україну через внутрішню динаміку всередині країни. Однак продовжить допомагати Росії вести війну в Україні.

Раніше Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що в Білорусі на полігонах йде підготовка ворожих підрозділів.

Серед білоруських військових зростає невдоволення діяльністю самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Все через загрозу втягування країни у війну з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Грудня 2022 09:00
через Білорусь може вторгнутися російська армія, коли назбирає і піднавчає достатню кількість гарматного м'яса, чим зараз рашисти активно і займаються. Про малоймовірність нам і до 24лютого багато плело різних експертів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus