USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Арабські науковці створили деталізовану мапу Марса

2 Квітня 2023 00:54
Марсіанський апарат Об’єднаних Арабських Еміратів створив нову мапу Марса, яка показує особливості ландшафту планети.

Про це пише Центр космічної науки Абу-Дабі, передає Бабель.

Цей атлас допоможе вченим пояснити, як Марс став сухим і непридатним для життя попри те, що колись там було багато води.

Щоб створити мапу, дослідники використали дані понад 3000 спостережень із найсучаснішої бортової системи зображення Hope, Emirates Exploration Imager (EXI).

Читати ще: Марсохід Curiosity знайшов дорогоцінний камінь

На знімках видно полярні крижані шапки, гори й неактивні вулкани, а також залишки стародавніх річок, озер і долин, які близько 3,5 мільярда років тому були наповнені водою в рідкому стані.

Орбітальна система Hope – перша міжпланетна місія з ОАЕ та всього арабського світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
syibbq Показати IP 2 Квітня 2023 12:45
я не розумію земних вчоних аборигенів. Вони знаходять планети буцімто схожі на Землю, до яких з сучасними технологіями не достатись, намалювали мапу Марса, детальну, для кого і навіщо, визначили кордони нашої сонячної системи, визначили що всесвіт розширюється з швидкістю порядка 200000 км/год і інший брєд сивої кобили - а не можуть визначитися що твориться на південному полюсі, що і хто там? Пудрять нам мізки тим що твориться на відстані світлових років від Землі, 1 такий рік становить 9х10 в12 степені кілометрів, а не можуть дати відповіді що твориться поряд на планеті, в надрах і т.д. А можливо було б краще направити їхню енергію, ентузіазм, знання , якщо рахують себе вчоними, но вирішення земних проблем, зберегти середовище в якому існуємо? Не секрет ця цивілізація обречена, вона запустила механізм самознищення, ми не перші, такі "розумні" і не останні. Є над чим подумати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus