USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Марсохід Curiosity знайшов дорогоцінний камінь

6 Січня 2023 06:18
Марсохід Curiosity виявив на Червоній планеті дорогоцінний камінь. Вчені з Університету штату Аризона, США, вважають, що він є потенційним джерелом води.

Про це пише New Atlas.

Зазначається, що опал є мінералоїдом, тобто твердою речовиною, що утворюється як і мінерал та формується, коли вода вивітрює багаті на кремнезем породи. Так з’являється розчин, який осідає у тріщинах гірських порід.

Через деякий час цей розчин стає твердим. Він має однорідний хімічний склад. За кольором буває або дуже тьмяним, або яскравим. На Землі опал є в Австралії та Ефіопії.

Марсохід знайшов опал на поверхні Марса поруч з розломами, що вкривають всю планету.
Тревіс Габріель з Університету штату Аризона заявив, що всі зібрані зразки гірських порід містять переважно кремнезем і воду, які є головними компонентами опала.

Також вчені з’ясували, що такі поклади є у різних місцях біля розломів на поверхні Червоної планети, при цьому, їх там дуже багато.

«Опал може стати важливим джерелом води для астронавтів, які прилетять на Марс. Оскільки вода не є міцно зв’язаною всередині кристалічної структури мінералоїда, її можна легко дістати, якщо подрібнити й нагріти опал. Вчені підрахували, що з ділянки поверхні, де є опал, діаметром в 1 метр і глибиною 30 см, можна видобути приблизно шість літрів води», – заявили вчені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus