USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Аргументація, контраргументація та підготовка промов: на Волині вперше організували літню дебатну школу

31 Липня 2021 07:00
Сім днів, з 18 по 24 липня, на Ковельщині, поблизу Лукова ГО «Брейншторм» спільно з КУ «Волинський обласний молодіжний центр» та Волинським осередком «Федерації дебатів України» провели масштабне навчання-таборування основам дебатної майстерності та дебатному менеджменту для новачків та досвідчених дебатерів. Партнерами заходу стали Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки, Волинська обласна МАН та Студія щастя «Кулька-Булька».

Понад 30 учасників та тренерів з Волині, Львова, Києва, Одеси та Івано-Франківська провели разом близько 50 годин тренінгів та інтерактивів з аргументації, контраргументації, підготовки промов, логіки, побудови структур, переговорів, позиціонування інформаційного продукту в соцмережах, управління дебатними клубами, ораторського мистецтва. Розглядали та застосовували на практиці «ні-концепції», «багаторівневі запитання», «трикутник Картмана» в переговорних поєдинках та переговорному процесі загалом.

Тренерами виступали досвідчені дебатери та громадські діячі з Луцька, Одеси та Івано-Франківська.

Це все розчинялось відпочинком, походами на глиняні кар’єри, спогляданням за неймовірним різноманіття тваринного світу Волині в підзорні труби, купанням та навіть майстер-класом з ліпки з місцевої глини.
Захід такого типу на Волині відбувався вперше, хоча вже не раз ми приймали дебатні турніри всеукраїнського рівня та навіть Чемпіонат України з дебатів у 2019 році.

Планується проведення таких шкіл щорічно, для розширення дебатного руху а Волині та в Україні загалом.

Дебати – командна, рольова інтелектуальна гра, суть якої полягає в тому, що обрані команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші – опонують її.

Як гра – дебати демократичні, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Обов’язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». Гру оцінює суддя або колегія суддів, які визначають переможця в раунді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus