USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь отримає понад 55 млн на Нову українську школу

20 Травня 2021 10:39
Уряд розподілив субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році.

Відповідну постанову Кабінету Міністрів було ухвалено 17 травня.

Загалом розподілено між регіонами 1,4 мільярда гривень на потреби «Нової української школи». Волині на ці заходи передбачено 55,38 мільйона гривень.

На закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи мають спрямувати 37,635 мільйона гривень.

На закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання для закладів загальної середньої освіти, що є учасниками всеукраїнського інноваційного освітнього проекту за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» передбачено 1,085 мільйона гривень.

Ще 16,663 мільйона передбачено на підвищення кваліфікації педагогічних працівників та проведення супервізії.

Проте передбачається, що закупівля засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи та їхня доставка здійснюються на засадах співфінансування.

Для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад з чисельністю населення понад 40 тисяч, обсяг співфінансування складає 30%.

Для бюджетів міських територіальних громад з чисельністю населення менше 40 тисяч осіб, селищних та сільських територіальних громад з місцевих бюджетів потрібно на ці цілі передбачити 10% співфінансування.

Також розподіл коштів для початкової ланки між бюджетами місцевих громад має відбуватися за наступними умовами: 25% на закупівлю засобів навчання та обладнання, 35% на закупівлю сучасних меблів, 40% на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів.

Нагадаємо, Кабмін розподілив між регіонами мільярд гривень на закупівлю ноутбуків вчителям для проведення дистанційного навчання та засоби захисту, необхідні для проведення основної та додаткової сесій ЗНО. Загальна сума субвенції, передбачена для Волині, – майже 34,7 млн грн. З них на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їхніх філій спрямують 34,104 мільйона гривень. Поки що управління формує перелік шкіл, для яких потрібно придбати ноутбуки.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus