USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Арт-батальйон»: у Луцьку дітей та дорослих навчали гончарства

13 Липня 2022 22:33
У рамках мистецького марафону «Арт-батальйон» у Луцьку відбувся майстерклас із гончарства. Його учасниками стали понад два десятки дітей та дорослих з різних куточків України.

Про це Суспільному розповів співорганізатор курсів Олександр Жаловага.

Глину, з якою працювали діти, привезли на Волинь зі Слов'янська.

Зі слів Олександра Жаловаги, це – одна з останніх партій глини, яку гончарі отримали з Донеччини.

«Ви знаєте, це тепло Слов’янська: так, як вони приготували її на заводі, так вона і приїхала до нас. Такою м’якенькою структурою. Запакована, зроблена з великою любов’ю», – каже він.

Марина Колюкіна прийшла на майстерклас уперше. Зізнається: здивувалася, дізнавшись, що глина з її рідного міста.

«Я багато років працювала на кераміці в Слов’янську, стало цікаво як тут, що роблять. Сюди я приїхала з двома синами та сестрою, в неї донька, ну а чоловіки наші залишились там – у теробороні воюють», – розповіла жінка.
17-річна Софія Лещенко теж з Донеччини. Каже: поки живе на Волині – відвідує різні арттерапевтичні заходи.

«З 2014 року переїхала в Лиман з Донецька, зараз тут вже адаптувалась, було неважко, бо переїздили вже і було трошки легше. Але інакша ситуація з будинком: все, що було перевезено з Донецька, згоріло в Лимані», – розповіла дівчина.
Як розповів гончар Микола Шавула, виготовлені під час майстеркласу вироби діти можуть забрати із собою чи подарувати близьким. Випалюють роботи в печі, яка є на місці.
До слова, майстеркласи з гончарства відбуваються щопонеділка у Музеї Сучасного Українського Мистецтва Корсаків. Заняття безплатні для усіх охочих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вчитель Показати IP 14 Липня 2022 02:14
добра буде професія після ядерної війни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus