USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Аварія танкера біля Одеси: забруднення води нафтопродуктами перевищує норму у 53 рази

22 Листопада 2019 21:42
Відібрані на місці аварії танкера «Делфі» на Одещині проби морської води засвідчили перевищення концентрації нафтопродуктів у 53 рази.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу.

«Спеціалістами Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу 22 листопада здійснено виїзд на місце події в район міського пляжу «Дельфін» та проведено відбір проб морських вод. За результатами інструментально-лабораторних вимірювань ... встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по нафтопродуктах у 53 рази», – йдеться у повідомленні.

Екологи поінформували про це Головне управління ДСНС України в Одеській області, постійну комісію з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їх наслідків Одеської обласної ради та місцеву філію ДП «Адміністрація морських портів України».

Зазначається, що спостереження за впливом ситуації на стан морських вод у районі пригоди триває.

Керівник Держекоінспекції Єгор Фірсов повідомив у Facebook, що представники його відомства відповідно до закону і процедур розрахують шкоду, завдану довкіллю, аби потім звернутися з претензією щодо відшкодування збитків.

«Наразі державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу разом з представниками АМПУ проводиться повторне обстеження місця аварійної події та повторний відбір проб у зв’язку з появою плям маслянистого складу», – написав він.

Як повідомлялося, вночі 22 листопада в районі міського пляжу «Дельфін» в Одесі виявлено підтоплений танкер «Делфі» (прапор Молдова), що ліг на мілину.

Рятувальники зняли з судна двох членів екіпажу та капітана, попри те що судновласник заборонив команді залишати борт судна і подавати сигнал SOS.

За інформацією журналістів, з корпусу танкера, що, можливо, зазнав пошкоджень при зіткненні з хвилеломом, витікають нафтопродукти, а також із бочок, знесених з палуби судна.

Танкер «Делфі» спущено на воду в 1974 році в Болгарії. До 2010 року він ходив під прапором України з портом приписки Одеса. Зараз власником судна є компанія Atenia Holding Ltd, а порт приписки – Джурджулешти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Весело аж Показати IP 23 Листопада 2019 12:33
В іншій країні вже б давно нагнали техніки та висмоктали ті нафтопродукти з трюмів щоб не лилися в море, а в нас створюють комісії щоб спостерігати. "Хлеба и зрелищ" подавай і побільше! Він же майже на березі стоїть, на фото видно, проблема в чому? Чи в кому?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus