USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Авто з маячками: «швидкій» частіше перешкоджають пішоходи, ніж водії

24 Листопада 2017 15:41


У Луцьку патрульні поліцейські спільно з медиками швидкої допомоги здійснили перевірку реакції водіїв на спеціальний транспорт, а саме - карету швидкої допомоги.

Про результати експерименту повідомляє Район.Луцьк.

«Пам’ятаєте ті відео в інтернеті, в яких «швидка» їде на виклик повною автомобілів дорогою, а вони всі з’їжджають вбік, аби пропустити спеціальний транспорт. Ти дивишся на них і думаєш, що таке буває тільки за кордоном, але в жодному разі не в нас. У нас можливі хіба «автоандони», «євробляхи», «продажні копи» і жахливі дороги», - пише видання.

На здивування журналістів, під час рейду патрульних поліцейських майже всі луцькі водії поводилися на дорозі, як ті водії з популярних закордонних роликів. Cинхронно вони з’їжджали вбік, утворюючи своєрідний «коридор» для медиків. Пропускала «швидку» на дорозі навіть інша машина невідкладної допомоги.

Перевірку реакції водіїв на спеціальний транспорт провели патрульні поліцейські спільно з медиками швидкої допомоги у четвер, 23 листопада. Їздили вулицями Ківерцівською, Рівненською, Винниченка, проспектами Волі, Перемоги, Соборності та Відродження.

Згідно правил дорожнього руху, як тільки водії бачать на дорозі спеціальний транспорт з увімкненими проблисковими маяками та сиреною, вони повинні пропускати його на дорозі. Однак, часто учасники дорожнього руху цього не роблять. А втрачені в дорозі кілька секунд можуть коштувати комусь життя.

 

Кілька секунд на дорозі можуть коштувати комусь життя

Кілька секунд на дорозі можуть коштувати комусь життя

 

З цією метою на вулиці Луцька виїхала бригада швидкої допомоги, яка з мигалками та сиреною курсувала містом. Поліцейські їхали позаду і фіксували, хто з водіїв надав дорогу транспорту, а хто – ні.

 

Перший порушник стверджував, що не мав, куди від'їхати

Перший порушник стверджував, що не мав, куди від'їхати

Як тільки увімкнулася сирена, водії один за одним з’їжджали убік, даючи дорогу кареті «швидкої». За годину їзди містом порушили правила тільки троє водіїв. Дехто пояснював, що побачив «швидку», однак не мав можливості звільнити дорогу. Інші ж просили вибачення і обіцяли надалі дотримуватись правил.

Цікаво, що у поліції та «швидкій» нарікають частіше на пішоходів, а не на водіїв. Річ у тім, пояснюють патрульні, що пішоходи часто не мають водійських посвідчень, і не вважають за потрібне вчити правила дорожнього руху. Тому і не знають, як реагувати на спеціальний транспорт, що їде на дорозі.

 

Водіям та пішоходам зробили усні зауваження

Водіям та пішоходам зробили усні зауваження

Водії та пішоходи, яких спіймали на порушенні, отримали усні зауваження. Патрульні поліцейські обіцяють проводити такі рейди частіше, і кажуть, що наступного разу зауваженнями порушники вже не відбудуться.

Людмила РОСПОПА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 27 Листопада 2017 11:22
Одного разу бачив як їхала швидка з маячками, а якийсь рагуль з жінкою та дитиною переходили дорогу по пішохідному переходу, хоча швидку було чути дуже довго, та вони навіть і не думали зупинитися та пропустити, швидка навіть посигналила їм, але той ще зупинився перед нею і розказував руками, ніби він на переході і цар і бог......коли живий. Люди аж поозиралися на цю "картину" думаю не в мене одної був ШОК!!! Знаєш ти ПДР чи ні неважливо, треба мати мізки в голові , в тій швидкій могли бути його рідні....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus