USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Багато знайомих зникли безвісти чи загинули: волинянина посадили на три роки за ухилення від служби

18 Лютого 2024 06:20
Волинянин пояснював свою відмову від мобілізації для проходження військової служби загибеллю та зникненням безвісти його знайомих, однак Горохівський районний суд все одно призначив йому реальний термін покарання.

З матеріалів справ відомо, що 26 вересня минулого року уродженець села Борочиче Горохівського району Едуард А. визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби.

Того ж дня волинянин отримав повістку про явку 5 жовтня для відправки в складі команди до військової частини. Однак у цей день у пункт збору Едуард А. не прибув, ухилившись від призову на військову службу.

Читати ще: Не прийшов до ТЦК, бо був п’яний: волинянина за ухилення від мобілізації посадили на три роки

Чоловік на суді вини не заперечував. Свій вчинок пояснював тим, що багато його знайомих зникли безвісти чи загинули. Він просив суворо його не карати.

Проте суд при призначенні покарання не взяв до уваги щире каяття волиняна: «Суд звертає увагу, що обвинувачений не проявив будь-яких ознак наявності у нього осуду своєї поведінки чи якогось бажання виправити ситуацію, що склалася».

Врахувавши усі обставини, Едуарду А. призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Влад Показати IP 18 Лютого 2024 10:54
тепер чоловік і не працює, і у війську не служить. А на додачу його ще й кормити треба. Підхід до мобілізації треба міняти кардинально. По перше командирам всіх рівнів треба на перше місце ставити житя бійців. Воювати технікою і технологіями, а не людьми. По друге, істотно підняти рівень платні тим, хто на "нулі". По третє, дозволити призивати тих, хто мав судимість, крім вбивць і гвалтівників.
Безугла киця до Влад Показати IP 19 Лютого 2024 20:01
Коротше, всіх крім тебе! Посидить, подумає, може тебе дочекається
Victor Показати IP 24 Лютого 2024 15:41
В Ізраїльській армії є така стара гарна традиція, першими в бій завжди ідуть офіцери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus