USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Не прийшов до ТЦК, бо був п’яний: волинянина за ухилення від мобілізації посадили на три роки

5 Грудня 2023 13:57
Три роки за ґратами проведе волинянин, який ухилився від призову на військову службу. Як пояснював, не прийшов до ТЦК у зазначений в повістці час, бо був п’яний.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Придатний до військової служби Руслан Ш. 4 липня минулого року отримав повістку про призов за мобілізацією. Однак наступного дня він не прибув для відправлення у команді до військової частини для проходження служби за мобілізацією, ухилившись від призову.

Про ухилянта відомо, що він народився у селі Мовники Іваничівського району, розлучений та не працює. Волинянина неодноразово судили, 9 жовтня він був умовно-достроково звільнений від покарання у вигляді обмеження волі.

Читати ще: Хвилюється за власне життя: волинянина, який ухилився від призову, посадили на три роки

Руслан Ш. визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України. Волинянин підтвердив, що справді отримував повістку, однак наступного дня не з'явився до пункту збору для відправлення до військової частини, оскільки перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, що позбавляло його фізичної можливості прибути до ТЦК та СП.

Також чоловік повідомив, що перед цим двічі прибував до ТЦК, але його повертали додому, бо в цей час набирали командний склад, а у нього звання старший матрос. Він просив суворо його не карати та не позбавляти волі, надавши можливість бути призваним до лав ЗСУ.

Врахувавши, що Руслана Ш. раніше притягували до кримінальної відповідальності, суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, приєднавши місяць невідбутого покарання за іншим вироком.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІРУС Показати IP 5 Грудня 2023 17:56
МИ І ТАК ВСІ В ТЮРМІ....
ОДІН. Показати IP 5 Грудня 2023 17:58
ХТО НА ПОСЕЛЕННІ,ХТО В КАРЦЕРІ,А КОМУ І СТРОГАЧА ВПАЯЛИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus