USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Багатоповерхівка в Луцьку продовжує руйнуватися через сусіднє будівництво

22 Вересня 2016 18:18
Забудовник, який зводить багатоповерхівку по проспекту Соборності, 22б, досі не виконав умови договору з мешканцями багатоповерхівки на Соборності, 20. Більш того, забудовник відхилився від проекту і самовільно збільшив площу забудови.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 22 вересня.

Нагадаємо, на несучих стінах будинку за адресою проспект Соборноті, 20 з’явилися тріщини. Під фундаментом підрядники вирили котлован, що призвело до того, що фундамент висить в повітрі.

Згодом вдалося призупинити будівництво, а сторони (ОСББ, забудовник і міськрада як гарант) підписали тристоронню угоду, в якій сторони домовилися, що до 20 липня забудовник мав підсилити, утеплити стіни, укріпити фундамент. Але, з’ясувалося, що забудовник лише виконав частину зобов’язань. Зокрема, стягнув фундамент, заладнав тріщини, але почали з’являтися нові: час від часу маячки рвуться.

Уже під час комісії забудовник погодився виконати в тижневий термін усі роботи, окрім утеплення місць укріплення, бо це надто дорого. Чи погодиться він утеплювати – питання досі відкрите.

Але є інша проблема: будівництво почало затуляти вікна будинку. З’ясувалося, що архбудінспекція міськради вже завершує перевірку цього будівництва. Так, днями має бути готовий висновок. Але попередньо вже відомо, що забудовник відхилився від проекту і самовільно збільшив площу забудови. Саме тому й замість денного світла з вікон сусіднього будинку видно глуху стіну. А зупинити будівництво можна лише після завершення перевірки.

Урешті, члени комісії домовилися оформити протокольне доручення департаменту ЖКГ встановити маячки в місцях, де, зі слів мешканців з’являються нові тріщини. А з приводу питання, чи виконає забудовник свої обіцянки, депутати домовилися зустрітися за тиждень.

Та мешканців багатоповерхівки, яка руйнується, хвилює, як їм домогтися компенсації від забудовника і кажуть, що свого часу депутат Сергій Була (який має стосунок до підприємства-власника земельної ділянки) обіцяв, що "заплатять гроші". Але "вибори завершилися і депутат навіть на дзвінки не відповідає і на зустрічі не приходить", нарікають мешканці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Була Показати IP 22 Вересня 2016 18:22
Обіцяв пан кожух - тепле його слово .
пролетаріат Показати IP 22 Вересня 2016 19:44
О так, знайшли кому вірити. Його слово варте шматку лайна... як і сам він, в принципі.
Лучанин до пролетаріат Показати IP 23 Вересня 2016 00:24
Скільки ще той алкоголік буде псувати людям життя???
*** до Лучанин Показати IP 23 Вересня 2016 09:27
Певно, стільки, скільки й житиме своїм нікчемним життям
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2016 20:14
Мені ще цікавіше хто давав взагалі дозвіл на це будівництво? Коли всі будинки ідуть над проспектом Рівно в ряд (метрів 30-40 від дороги) а цей впритул до зупинки, не здивуюся якщо завтра зупинку знесуть, і забора перенесуть, бо на тому місці де мала бути парковка авто, вже буде будинок (якраз незаконно збільшена площа), і де нові мешканці будуть паркувати свої машини? На парковці, яка буде замість зупинки і тротуару...
Олег Показати IP 22 Вересня 2016 21:10
Козюра у**д , горе забудовник
Вітя Показати IP 22 Вересня 2016 21:11
Тому Козюрі хлів построїти , а не багатоповерхівку
Света Показати IP 22 Вересня 2016 21:14
Коли вже вони нажруться Ск*ти
Я Показати IP 22 Вересня 2016 21:41
Булу на палю!!! Нічого він платити не буде.
Юрист Показати IP 23 Вересня 2016 09:06
Якщо є договір,то зобовязаний його виконати.Якщо підписував голова ОСББ,то право надали мешканці.Звертайтесь до суду,або блокуйте роботу,дійте.Зима вже на порозі.Депутат...Ви про що,люди.Може накінець почне доходити кого ви обираєте.
777 до Юрист Показати IP 23 Вересня 2016 09:29
Цікаво було дивитися на брехливі очі цього горе-депутата, коли проводили зйомки даного будівництва на його ж виборчому участку.
Мешканець Показати IP 23 Вересня 2016 15:20
Подивився сьогодні на цю будову і жахи будинку.Понад 100 квартир і ви мовчите.Біда українців,що моя хата з краю,але вона "горить"першою.Вони вас просто принизили і знущаються.Які норми будівництва...це щось неймовірне.
Анонім до Мешканець Показати IP 24 Вересня 2016 08:56
От і я дивуюсь, чому мешканці будинку мовчать? Завтра в них буде будинок з 3х частин, а за тиждень руїни. Як суїциднікі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus