USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На одному маршруті у Луцьку впровадять електронний квиток

13 Квітня 2018 15:20
Луцький перевізник впроваджує експеримент на одному з маршрутів громадського транспорту – встановить валідатори та запровадить електронні квитки. В цьому напрямку працює і Луцька міська рада, яка готова представити комплексну картку лучанина вже цього року.

Про це розповіли під час громадського обговорення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху» 12 квітня.

Директор ТзОВ «Санрайз» Юрій Лівіцький розповів, що впровадити на один з маршрутів експериментальний електронний квиток допомагають харків’яни.

«Один із маршрутів, ще думаємо який саме, маємо намір обладнати валідаторами. Таким чином ми впровадимо електронний квиток. Із цим нам допомагає харківська компанія. Зараз питання вивчаємо й найближчим часом перейдемо до реалізації експерименту», - інформував перевізник.

Із цього приводу заступник міського голови Олександр Рачков зауважив, що над впровадженням валідаторів працює й міська влада.

«До кінця року ми представимо електронну картку лучанина. Це дасть змогу впровадити й електронний квиток в громадському транспорті. Над цим працює спеціальна комісія, відповідні засідання проводяться щомісяця, робота активно триває. Результати ми представимо вже цього року», - запевнив посадовець.

Також під час громадського обговорення, перевізники бідкалися, що їм не вистачає коштів на ремонт транспорту, борги підприємств ростуть і за відсутності зростання тарифу автобуси зупиняться восени. У міській раді із цього приводу кажуть, що реальна вартість проїзду в маршрутках Луцька коливається від 3 гривень до 6 гривень.

Окрім цього, перевізники пояснили, що їм заважає включати озвучку зупинок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 13 Квітня 2018 15:50
Робіть на всіх маршрутах електронні квитки,буде видно реальний потік пасажирів і прибутки,а тоді вирішите чи піднімати,чи опускати вартість за проїзд!
Я Показати IP 13 Квітня 2018 15:56
Я знаю одне,якби всі,ну хоча б 90% населення були чесні і не жадні,ми б давно перегнали європейські країни.
Сем Показати IP 13 Квітня 2018 16:06
Не до кіця року впровадьте, а так, років через сто. Куди спішитит? Вибори на носі.
соня Показати IP 13 Квітня 2018 17:32
дуже багато людей не платять за проїзд в маршутках особливо в час пік .це студенти, молодь.
Василь Показати IP 13 Квітня 2018 19:35
Давно слід було запровадити. Беріть приклад з Тернополя. А мене цікавить доля ще одного перспективного колись проекту -електричний автобус. https://www.volynnews.com/news/auto/persha-v-ukrayini-elektromarshrutka-vidsohodni-kursuye-lutskom/ Одного разу повезло мені проїхатися такою маршруткою. Заплатив за проїзд 1,5грн, хоча тоді вартість була 3 грн. Хто знає, яка її доля спіткала? Бо щось не видно на маршруті
Василь до Василь Показати IP 13 Квітня 2018 20:14
Якби ще розказали подробиці про цей електронний квиток. Як оплачувати? Банківською карткою чи буде окрема пластикова картка, яку слід періодично поповнювати? Висловлю свою думку. Банківською карткою - погано, бо потрібно вводити пін-код. Краще окремо, щоб пасажир, зайшовши в маршрутку, притулив гаманець з карткою до валідатора, і той за секунду видав надрукований квиток. Якщо довше трьох секунд - створюються незручності. На квитку має бути така інформація: вартість проїзду - великим шрифтом (4 грн., або 1 грн. для дітей, або 0 грн. для учасників бойових дій), також інформація про кількість поїздок, що залишилося, та інша інформація (номер маршруту, номер машини, час поїздки та інше. Може дуже знадобитися у страховому випадку). Також має бути картка та валідатор у водія, щоб можна було оплатити готівкою на місці - даєш готівку, а водій за допомогою своєї картки друкує квиток.
Василь до Василь Показати IP 13 Квітня 2018 21:57
Між перевізниками та пасажирами постійно йде суперечка щодо вартості та якості перевезення. На жаль, швидше всього подорожчання вартості проїзду все-таки відбудеться. А тому пропоную ось такий спосіб впливу пасажирів на якість перевезень. Перевізники від збільшення доходів створюють фонд преміювання, з якого будуть заохочуватися найкращі водії, мінімум 20-40% водіїв. А хто отримає цю премію, будуть визначати пасажири. Для цього слід удосконалити програму МАК - додати біля опису кожної машини кнопку "оцінити". Спосіб оцінки може бути який захочете - зірочки, бали, чи лайки. Також має бути можливість коментувати свою оцінку, наприклад: ставлю 5 балів бо в маршрутці чисті не заклеєні рекламою вікна та м'які крісла; або ставлю дизлайк, бо водій зупинився за два метри від бордюра (брудно у салоні, не працюють задні двері, та ін.). І треба буде якось позначати в програмі МАК кращі маршрутки. Також має бути можливість поскаржитись не лише на конкретну машину, а й на маршрут загалом чи на перевізника, якщо наприклад немає маршрутки або не працює gps-трекер. Люди їдучи маршруткою, часто сидять в інтернеті, щоб швидше йшов час, тому, я так думаю, ідея оцінювання буде популярною.
Смл Показати IP 15 Квітня 2018 00:02
Зробийте буде прикрасно менше водий буде красти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus