USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Батько «бурштинового» прокурора - не вперше п’яний за кермом. Нові факти

2 Лютого 2017 10:14
Ківерцівського бізнесмена Володимира Боровика затримують п’яним за кермом не вперше.

Нові факти про винуватця смертельної аварії біля Луцька опублікувала «Четверта влада». Згідно з повідомленням, у нього раніше вже був протокол за відмову від проходження перевірки на стан сп`яніння.

Нагадаємо, їдучи нетверезим Володимир Боровик збив на смерть 35-річну жінку, яка йшла узбіччям траси, тримаючи за руку свого малолітнього сина. Луцький міськрайонний суд обрав 57-річному призвіднику ДТП у селі Княгининок запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

Водій позашляховика, який збив жінку, за повідомленням поліції намагався втекти з місця пригоди, втім інші водії заблокували йому рух та викликали поліцію.

Позашляховику Боровика не дали втекти інші учасники дорожнього руху. Вони заблокували проїзд та викликали поліцію

Водієм, за інформацією низки волинських ЗМІ із посиланням на джерела в правоохороних органах, виявився батько екс-прокурора Андрія Боровика, фігуранта резонансної справи, так званої «бурштинової мафії» – підприємець з Ківерців Володимир Боровик.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато кримінальне провадження:

– Водія транспортного засобу затримали в порядку ст. 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання, – каже начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Волинській області Юрій Угланов. – Згідно із висновком наркологічного дослідження затриманий перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Боровику старшому тепер загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як з`ясувала «Четверта влада», Володимир Боровик вже мав протокол за кермування в стані сп`яніння або відмову від проходження перевірки.

В постанові Ківерцівського районного суду йдеться про те, що у квітні 2015 року луцькі поліцейські зупинили Володимира Боровика за кермом «Peugeot 4007». Водій відмовився пройти медичний огляд для визначення стану алкогольного спяніння. Через це поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 130 ч. 1 КУпАП.

Втім відповідальності у вигляді штрафу Володимир Боровик не поніс. Спочатку суд повернув протокол поліцейських на допрацювання. Згодом відбувся розгляд і провадження закрили у зв`язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності. На судові засідання Боровик не ходив. Чи був він п`яним у випадку 2015 року – невідомо.

У інтерв`ю «Четвертій владі» до свого затримання тоді ще заступник прокурора Андрій Боровик згадував про своїх батьків. Зокрема про те, що вони багаті люди та мають кілька автомобілів. Володимир Боровик – підприємець із Ківерців. За інформацією з бізнес-реєстрів, займається вантажними перевезеннями, оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Нагадаємо, Андрія Боровика підозрюють в очоленні злочинного угрупування, яке займалося кришуванням бурштину, і заміною вилученого на каміння нижчої якості та меншої фракції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Юра Показати IP 2 Лютого 2017 11:03
Хай який би крутий порушник не був, він повинен понести дуже суворе покарання за смерть людини і сирітство дитини....
Анонім Показати IP 2 Лютого 2017 11:59
Для п'янючого бидла за кермом не закони треба, суд Лінча!!
Алех Показати IP 2 Лютого 2017 13:16
Це все породжує безкарність.Він звик все ''порішати",договоритись з мєнтами.І синка свого так виховав.На службі там де його синок працював вони всі такі,люстрація відбулась для "галочки".Вони затаїлись і ждуть,оділи вишиванки.А треба буде,зразу вдінуть георгіївські лєнти...
Пасажир Показати IP 2 Лютого 2017 13:40
А хто понесе відповідальність за те,що не позбавив прав цього виродка?Питання риторичне.Він повинен бути засуджений максимально,активісти,агов....чи бурштин миєте...
історія Показати IP 2 Лютого 2017 20:41
Яблко від яблуні далеко не падає.
Микола Показати IP 3 Лютого 2017 10:08
оце така еуропейська правова держава. збив людину - 60 діб протримали і все.
Микола Показати IP 3 Лютого 2017 10:10
демократія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus