USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Без м’яких іграшок, свят і батьківських зборів: МОЗ озвучило правила роботи дитсадків під час карантину

29 Серпня 2020 14:28
Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації для дошкільних закладів освіти на період адаптивного карантину, який в Україні діє до 31 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі відомства, пише бабель.

Вихователі зранку повинні приймати дітей від батьків на території дитсадка, але за межами будівлі. На вході має бути спеціальне місце для дезінфекції рук.

Працівникам мають щодня вимірювати температуру, також вони повинні кожні дві години та після відвідування громадських місць мити руки з рідким милом або обробляти їх.

На період карантину у дитсадках заборонили використання:

багаторазових тканинних рушників;

мʼяких іграшок;

килимів з довгим ворсом;

проводити масові заходи та батьківські збори;

заходити у приміщення дитсадка у вуличному взутті.

У МОЗ радять всі протиепідемічні заходи для дітей проводити в ігровій формі. Вихователі повинні розробити такий графік прогулянок та занять, щоб не допустити змішування груп, обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та використовують додатковий інвентар.

У приміщеннях дитсадка необхідно проводити дезінфекцію поверхонь кожні дві години та одразу по закінченні занять. Також потрібно провітрювати приміщення щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат (по черзі) впродовж дня.

У МОЗ додають, що не забороняють функціонування груп подовженого дня, якщо керівник закладу в змозі забезпечити дотримання всіх рекомендацій міністерства.

Якщо буде підтверджено випадок інфікування коронавірусом одного з вихователів, самоізоляції підлягають ті особи, які мали встановлений контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus