USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без преференцій для «наближених до влади»: надходження від реклами у Луцьку підвищуються

14 Червня 2018 17:27
Попри скасування знижки на розміщення зовнішньої реклами у місті, підприємці відмовилися лише від кількох білбордів з 460, натомість надходження до міського бюджету підвищуються, і ці кошти планують використати для школи №27.

Про це під час ефіру на ТРК «Аверс» 13 червня розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Він наголосив, що одним з основних завдань будь-якої влади є робота з наповнення бюджету, пошук інвесторів та додаткових надходжень. З його слів, на ринку реклами у Луцьку склалася така ситуація, що вже багато років поспіль діяв затверджений тариф, і місто отримувало орієнтовно 900 гривень з одного білборда в той час, як вартість оренди землі підвищується, вартість комунальних послуг та інших плат теж. Внаслідок цього бюджет міста недоотримав великі кошти. Отже, ухвалили рішення про скасування введеної ще попередньою міською владою знижки (рекламним бізнесом володіли люди, наближені до попередньої влади). Це дозволило додатково наповнювати бюджет, відтак вартість рекламних площ довели до адекватних розмірів.

Попри те, що спочатку рішення викликало істерію («закривавлені» білборди про те, що міська влада начебто вбиває рекламний бізнес), наразі лише кілька підприємців відмовилися від 2-3 білбордів із 460, решта продовжують працювати, і кошти надходять до бюджету. Надходження від реклами вдалося збільшити до 10 мільйонів гривень на рік. Ці кошти цього року спрямують на добудову школи №27.

«Ми створили умови, за яких підприємці, які займаються рекламою, не будуть отримувати таких прибутків, які вони отримували, але ми мусимо розуміти, що не повинно бути для когось винятків. Необхідно приводити вартість реклами, оренди комунального майна до адекватних цін, і не робити комусь преференцій тільки тому, що він наближений до влади, або щось зробив для влади, як це було за часу минулих керівників», - відзначив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus