USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Без удосконалення формули освітньої субвенції на Волині доведеться скорочувати класи

26 Грудня 2019 08:00
Через недосконалість формули розподілу освітньої субвенції її обсяг не забезпечує покриття необхідних витрат на оплату праці педагогічних працівників в ОТГ.

На це у своєму депутатському зверненні на ім’я міністерки освіти і науки України Ганни Новосад вкотре наголосила народний депутат України Ірина Констанкевич, йдеться на сайті нардепа.

Нагадаємо, що влітку через нестачу коштів у Ківерцівській ОТГ опинилася під загрозою закриття школа у с. Звози, що викликало обурення у місцевої громади. З цього приводу нардеп також скеровувала відповідні запити до профільного міністерства.

Тепер до Ірини Констанкевич звернулися директори закладів загальної середньої освіти Ківерцівської міської об’єднаної територіальної громади щодо проблеми дефіциту освітньої субвенції на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників.

Ківерцівська ОТГ належить до змішаного типу громади з високою щільністю населення. До її складу входить місто Ківерці (адміністративний центр) та десять навколишніх сіл (Сокиричівський та Суський старостинський округи). На території громади функціонує 5 міських та 6 сільських шкіл (загальна кількість класів – 158).

Однак, діюча методика розрахункової наповнюваності класів не враховує потреби освітніх мереж змішаних громад з високою щільністю населення.

«Тому при дефіциті освітньої субвенції коштами в першу чергу будуть забезпечуватися школи, де навчається більше учнів. Відтак, сільські школи не матимуть коштів для оплати праці педагогічних працівників, необхідних ресурсів для функціонування та розвитку і, відповідно, ставитиметься питання навіть про закриття закладів освіти», – йдеться у депутатському зверненні.

За розрахунками Ківерцівської міськради, відповідно до формули розподілу освітньої субвенції, ОТГ необхідно скоротити 19 класів, а це практично дві повноцінні сільські школи.

Ірина Констанкевич вимагає у міністерки удосконалити формулу розподілу освітньої субвенції для громад, врахувавши пропозиції керівників закладів загальної середньої освіти, та передбачити відповідні зміни в урядових документах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus