USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без вовчиць, але з Винником: луцький «Кораблик» відсвяткував 27-річчя

26 Квітня 2021 11:47
Луцький пивний клуб «Оболонь», знаний у народі як «Кораблик», 24 квітня відгуляв 27-річчя. З днем народження культовий у Луцьку клуб вітав відомий український гурт МЕРІ на чолі з Віктором Винником.

Святкування видалося напрочуд душевним й зібрало щирих друзів «Кораблика» та поціновувачів класної української музики.

Рівно 27 років тому, 24 квітня 1994 року, на вулиці Коперника в центрі Луцька запрацював невеличкий магазинчик, у якому продавали напої виробництва торгової марки «Оболонь». Місце одразу полюбилося лучанам, й рік за роком заклад розростався та здобував любов публіки.

«27 років тому народилося класне місце в Луцьку, яке вже багато хто вважає своєю другою домівкою або ж однією з родзинок нашого міста. Сюди приходять із сім’ями, з друзями, запрошують гостей з інших міст чи навіть країн. Приходять познайомитись або просто посьорбати пива чи кави, поїсти смаколиків, натанцюватись, відпочити від проблем, відсвяткувати важливу подію або «набратися в зюзю», – розповідає арт-директор клубу, лідер гурту ФлайzZza Андрій Тимчук, або просто Тіма, який присвятив «Кораблику» вже понад 17 років життя. – Основне, що тримає клуб на плаву, – це його душа. Традиційна домашня атмосфера, хороші ціни, смачна кухня тут регулярно замішуються із найкращими концертами, крутими вечірками та прикольними дискотівками».
Нині «Кораблик» по праву вважається культовим луцьким клубом, у якому за роки існування виступили сотні українських й навіть іноземних музикантів. Власне, його місія – не лише смачно пригощати відвідувачів, а й виховувати правильні музичні смаки, вчити любити та цінувати українську музику. Саме тому тут завжди звучать найкращі україномовні пісні.

І ось вперше до «Кораблика» завітали талановиті музиканти із гурту МЕРІ, що стало направду крутим подарунком для публіки клубу. Віктор Винник з командою розважали лучан і найновішими піснями, і старими добрими й перевіреними часом хітами.
Як розповів ведучий вечора Славко Мазурок, із МЕРІ він познайомився дуже давно. А бачити давніх друзів завше приємно, тим паче таких, які вміють розважатися й мають у музичному арсеналі чимало крутих пісень.

«То був перший концерт, який я самостійно організував, ще будучи арт-директором у нашому братньому клубі «Майдан». Потім ми часто зустрічалися на фестивалях, – пригадав він. – Та зрештою МЕРІ, як і «Кораблик», незмінні: красиві, лаконічні, романтичні, а ще дуже драйвові».
«У кожному місті має бути такий заклад, який виростив і виховав покоління, які цінують класну українську музику. У Луцьку є «Кораблик», і слава Богу, – зазначив фронтмен МЕРІ Віктор Винник. – Сьогодні тут зібралося багато хороших людей, і це абсолютно різні покоління. Це круто, що є такі культові місця, які творять історію цього прекрасного міста, нашої північної столиці – Луцька».
Для поціновувача української музики Володимира із Києва виступ МЕРІ на 27-річчі луцького «Кораблика» став 46-м за ліком його концертом улюбленого гурту.

«Рівно шість років тому, 24 квітня 2015 року, був мій перший концерт МЕРІ, наша перша з хлопцями здибанка у львівському клубі Picasso, – пригадує киянин. – Останнім часом через той сумнозвісний карантин, на жаль, уже не так багато подорожую, але Луцьк належить до п’ятірки моїх найулюбленіших міст України».
До слова, Володимир відвідав 107 концертів Океану Ельзи й побував на сотні інших концертів різних українських виконавців. Усі ці музичні емоції він неймовірно цінує й пам’ятає кожен концерт.

«Треба брати приклад з Володі. Він любить і підтримує українську музику», – зауважив Віктор Винник, який вже звик бачити на своїх концертах найвідданішого фана.
«Ми живемо у важкий час. У нашій країні триває війна. І все те, що відбувається у «Кораблику», в мирному Луцьку, Львові, Тернополі, Києві, – це все завдяки тому, що наші брати і сестри стоять на східному рубежі й не дають знищити нас. Шана нашим захисникам. З вірою і побажаннями, щоб вони повернулись додому живі, неушкоджені і з перемогою», – зазначив Віктор Винник, представляючи зворушливу композицію «Падала зоря».
А ще цього вечора на публіку чекав сюрприз. Один з найвідоміших хітів Віктора Винника і МЕРІ зіграв із колективом юний луцький барабанщик Дмитро Сотніков.

«Я недарма кажу, що «Кораблик» – це таке культове місце, де зростають цілі покоління. Із такою молоддю у нас є майбутнє», – констатував Віктор Винник.

Святкування вдалося на славу й традиційно завершилося шаленими забавами і запальними танцями, зарядивши публіку гарним настроєм та подарувавши незабутні враження.

Ірина КАЧАН

Фото Юрія ЄВТУШКА, надані пивним клубом «Оболонь»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мирко Показати IP 26 Квітня 2021 12:14
Кораблик і Майдан - це рокенрольна душа Луцька!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus