USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Безос вклав мільярди у створення «ліків від смерті»

24 Січня 2022 08:29
Засновник Amazon Джефф Безос інвестував у стартап Altos Labs, який займатиметься програмою клітинного омолодження, три мільярди доларів.

Про це пише Кореспондент з посиланням на газету Sunday Time.

Стартап розроблятиме біологічну технологію відновлення здоров’я клітин, їхньої стійкості до хвороб, травм і навіть інвалідності.

Створити «ліки від смерті» вчені планують завдяки вивченню процесу репрограмування клітин, тобто їхнього повернення в стан стовбурових.

Як зазначає видання, невідомо, чи виявиться проект успішним, але передбачається, що дослідники зможуть зробити нові відкриття у сфері боротьби зі старінням.

Інститути науки займатимуться дослідженнями, а Інститут медицини – розробкою ліків. Вони розташуються в Сан-Франциско та Сан-Дієго, а також у британському Кембриджі. Також компанія планує співпрацювати з Японією.

До ради директорів Altos Labs увійшли лауреати Нобелівської премії з хімії Дженніфер Дудна (2020, генна інженерія) та Франсес Арнольд (2018, застосування ензимів). Співголовами ради стали Рік Клаузнер та Ганс Бішоп.

Серед них також головний науковий працівник та президент з досліджень та розробок британської фармацевтичної компанії GSK Хел Беррон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus