USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Безпечне місто Луцьк: відеоспостереження у 55-му мікрорайоні може запрацювати вже цього літа

24 Червня 2019 20:16
Реалізовувати програму, що передбачає відеоспостереження для попередження правопорушень та для безпеки лучан, зможуть вже найближчими місяцями.

Про затвердження програми «Безпечне місто Луцьк» на 2019-2021 роки йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 червня.

Як пояснила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, питання просять винести на розгляд депутатів під час сесії, оскільки з грудня минулого року департаменту передали функції замовника з прокладення оптоволокна. Раніше діяла програма, у рамках якої встигли придбати сервер, частково оптоволоконні мережі та 16 відеокамер, шість з яких вже встановлені, але поки не працюють. Програму розробили з метою якомога швидшого впровадження функцій, покладених на департамент. Документ поділили на етапи і в разі ухвалення програми, її зможуть практично реалізовувати вже в найближчі місяці, підключивши камери та працюючи на вже прокладеному оптоволокні. Паралельно мережі розбудовуватимуть, щоб лучани та гості міста почувалися у безпеці, кількість хуліганських дій зменшувалася і правопорушників вдавалося відслідковувати. Відповідно, відбуватиметься додаткова взаємодія з правоохоронцями.

Використовуватимуть кошти як міського, так і державного бюджетів. У серпні хочуть запровадити роботу системи у 55-му мікрорайоні міста, де ситуація з правопорушеннями найбільш хвилююча. Наступного тижня відбудеться зустріч з головами ОСББ цього мікрорайону, частина з них раніше встановлювали власні камери відеонагляду.

На базі ситуаційного центру, який діятиме на вулиці Богдана Хмельницького, 17, працюватимуть диспетчер департаменту муніципальної варти, представники патрульної поліції та нацполіції, ДСНС та швидкої допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
омелько Показати IP 24 Червня 2019 22:32
Дуже гарні окуляри!(
Андрій Показати IP 25 Червня 2019 08:53
1) в 55 кварталі в кожному ОСББ ВЖЕ ВСТАНОВЛЕНІ КАМЕРИ!!!! деякі з них вже працюють по 4 роки!!!! і за потребою в ПОЛІЦІЇ є до них доступ!!! тому з цим рішенням Ви зпізнились так років на два... 2) "хвилююча" ситуація в 55 мікрорайоні виникла через байдужість влади спочатку до забудови а зараз і транспортного сполучення вказаного мікрорайону... а) ЗНяли маршрутку 33 по Чорновола через, що діти йдуть по Чорновола (де з однієї сторони нема і тротуара та необрізані дерева), самостійно пересікають Карпенка Карого створюючи аварійні ситуації б) Розкопана та не зроблена дорога по Олеся Гончара яка мала зєднати Чорновола та ЛИпинського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus