USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Безпритульних тварин у Луцьку не буде, – в. о. директора КП «Ласка»

22 Серпня 2019 19:38
КП «Ласка» планують придбати спеціальне обладнання для здійснення діагностування безпритульних тварин.

Про це йшлося 22 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як пригадала в. о. директора КП «Ласка» Оксана Богданюк, у грудні минулого року було прийнято Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в місті Луцьку на 2019–2020 роки.

Вона зазначила, що зараз до цієї програми запропоновано внести зміни відповідно до попередньо зареєстрованої петиції.

Мова йде про придбання для КП «Ласка» УЗД-обладнання. Його вартість становить більше 240 тис. грн.

Оксана Богданюк наголосила, що відповідно до програми йдеться насамперед про регулювання чисельності безпритульних тварин виключно гуманними методами.

«Діяльність нашого підприємства рухає нас у Європу. Ми обов’язково дійдемо до того, що безпритульних тварин у нас не буде… Ми працюємо, але цей процес не моментальний», – сказала Оксана Богданюк.

Вона додала, що усіх тварин, яких не розводять для розпліднення, необхідно стерилізувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
лучанка Показати IP 22 Серпня 2019 20:08
Як вже набридло це тупе прикривання Європою.«Діяльність нашого підприємства рухає нас у Європу". Діяльність вашого підприємства рухає туди виключно керівництво підприємства. І яким чином УЗД апарат зможе зменшити кількість безпритульних собак? Використати кошти і відмити якусь суму- тут я згідна. Бродячих собак потрібно присипляти, як у Європі, а не УЗД їм робити.Скільки ще ці спиногризи з Ласки будуть розбазарювати держкошти й імітувати роботу? Невже основне питання це стерилізація? Хіба стерилізовані пси не кусаються і не гадять глистами?Гуманізм проявіть спочатку до людей, а не до розносчиків глистів і бліх. Європейці...Про ехінокок почитайте.
мдя до лучанка Показати IP 22 Серпня 2019 22:36
Особисто моя думка - безпритульним тваринкам треба знаходити люблячі сім'ї, стерилізувати, лікувати і давати шанс на життя. А ось такого типу "лучанок", хай не присипляти, але стерилізувати в обов'язковому порядку...
лучанка до мдя Показати IP 23 Серпня 2019 09:56
Маю певну думку, що робити з такими як ви .Правда, стерилізації тут замало. Від безмозглого гуманіста шкоди для суспільства більше, ніж від будь-кого.Тільки прикриваєтеся високопарними виразами. То познаходьте люблячі сім"ї для всіх бродяг(не тільки чотирилапих), а решту заберіть собі додому і утримуйте. Чому за вашу "любов" повинне платите все місто? Тут люди поводять себе як свині-тротуари запльовані, недопалки, сміття,під"їзди замість туалетів, а вам ще собаки потрібні, щоб кругом лежали ( як біля ЦУМу на сходах). Аж гидко і дивитись, і читати ці маразматичні висери.
Іван до лучанка Показати IP 23 Серпня 2019 11:52
Ви напевно до бюджету мільйони приносите, що говорите за всіх відразу? І з’їздіть в тур по Європі та попитайте у людей, що роблять там з собаками. Присипляють їх у крайніх випадках, коли дійсно мало шансів у собаки вижити. А у всіх остальних випадках, є багато комунальних та приватних підприємств, де їх утримують та годують.
лучанка до Іван Показати IP 23 Серпня 2019 14:39
Не мільйони, але у небагатої держави, якою є Україна, повинні бути пріоритетні проблеми-бідність значної частини населення . Ви подивіться, яка черга шикується за соціальним хлібом, скільки старих риється по смітниках. А тут такі гроші на собак. Щодо Європи, то у різних країнах питання вирішується по-різному: у країнах Скандинавії безпритульних собак немає, бо розбирають, у Франції, якщо собаку з притулку не забрали протягом певного часу-присипляють. Ви ж самі стверджуєте, що там " є багато комунальних та приватних підприємств, де їх утримують та годують " ,а у нас вони просто бродяжать і розносять заразу. Визначіться, а то у вас якийсь когнітивний дисонанс прослідковується, а це небезпечно.
Іван до лучанка Показати IP 23 Серпня 2019 15:53
Вам лікуватися потрібно.
мдя до лучанка Показати IP 23 Серпня 2019 12:34
Набір слів і почутих чужих висловів, логіка явно не ваша сильна сторона :)
Я до лучанка Показати IP 22 Серпня 2019 23:11
Людей треба стерилізувати в першу чергу. Щоб ті, хто потомство своїх кішок-собак по два рази в рік викидає на вулицю, не розмножувалися і своїм дітям поганий приклад не подавали.
я Показати IP 22 Серпня 2019 21:46
Я за
Партія зелених Показати IP 23 Серпня 2019 09:45
Ага,видно як вони борються - весь центр міста в агресивних, привезених блоховозах, на мою думку краще виділити гроші на УЗД апарат в якусь із сільскіх лікарень....Гицелі справилися б з чиселністю безпритульних тварах набагато ефкетивніше і дешевше для держ бюджету. Для лицемірних зоолюбів - запам'ятайте що в здоровомислячому суспільсві людське життя цінніше ніж життя тварини. Подивився б на вашу показну моральність коли б на вас самих, чи ваших дітей напала зграя собак. Дозволили б себе зжерти? "Це ж тваринки"
мдя до Партія зелених Показати IP 23 Серпня 2019 12:41
***Подивився б на вашу показну моральність коли б на вас самих, чи ваших дітей напала зграя собак. Дозволили б себе зжерти? "Це ж тваринки" *** --- а зграя нападаючих людей краща? Наведіть будь ласка порівняльну статистику жорстокості людей і тварин.бо балаболити і швирятися високопарними фразами кожний дурень вміє
Партія зелених до мдя Показати IP 23 Серпня 2019 13:06
Поведінку людей реуглює закон, надто небезпечних для суспільсва людей або ізолюють або "присипляють"... Коли ви собі дозволяєте фрази в стилі "А ось такого типу "лучанок", хай не присипляти, але стерилізувати в обов'язковому порядку..." Починаєш задумуватись про психічний стан такого співрозмовника .... Тварина не є і ніколи не буде рівною людині так як нездатна усвідомлювати своїх дій. Хочете рятувати всіх тварин - будь ласка,але за власний рахунок, бюджетні кошти на мою думку краще витрати на користь та здоров'я людей.
Собачий тато Показати IP 23 Серпня 2019 10:44
Я не розумію цих необтяжених здоровим глуздом людей " зоозахистників " які говорять якісь дурниці про любячі сімї. Перш за все треба якісь міри приймати до цих людей які своїми "добрими вчинками" і " любячими сімями" примножують кількість безпритульних тварин і забезпечують їм умови для подальшого розмноження. Треба слідкувати за такими особами і приймати до них адміністративні покарання, бо через відсутність критичного мислення і своєю тупістю вони створюють проблеми суспільству.
мдя до Собачий тато Показати IP 23 Серпня 2019 12:31
Прочитав "а", а на "б" вже не вистачило? В одному реченні за "люблячими сім'ями" йшло слово "стерилізація" Хоча з фразою "татка" :) " відсутність критичного мислення вони створюють проблеми суспільству" - повністю згідна. І навіть здивована такою самокритикою. Зазвичай вона в таких індивідуумів повністю відсутня
Собачий тато до мдя Показати IP 23 Серпня 2019 14:13
не могли б ви висвітлювати потік своїх думок ясніше. І не потрібно поєднувати два зовсім різних коментаря. Висловіть будь ласка ясніше свою позицію, я даю вам другу спробу.
Мдя до Собачий тато Показати IP 23 Серпня 2019 14:40
Гаразд. мені не важко. Хоча це абсолютно безнадійно, конструктивного діалогу тут не може бути в принципі, а троль з вас ніякий :) Чим вам не вгодили "люблячі сім'ї". котрі підбирають нещасть лікують, стерилізують. Якщо слово "стерилізують" ви не помітили - то зізнайтесь, не соромтесь :)
Собачий тато до Мдя Показати IP 23 Серпня 2019 17:27
Ви праві, на конструктивний діалог з вами я не розраховував. "Любячі сімї" розмножують тварин і викидають на вулицю, або створюють їм умови для розмноження, що не вирішує проблему а погіршує її. Слово "стерилізують" в моєму коментарі я дійсно не бачу, і прошу мені показати, якщо вам не складно.
Інна Показати IP 23 Серпня 2019 11:14
Тварини мають жити в приютах для тварин,в тій же "Ласці",а не на вулиці бомжувати.
А-я Показати IP 24 Серпня 2019 20:09
Где находятся у нас приюты?-это раз,А если бы и существовали,они не безразмерны-это два.И если Вы смотрите в европу,то у нас столько денег не дадут.для достойного содержания (ТОЖЕ !!) живых существ-это три.Поэтому только массовая стерилизация,ЗАКОН по стерилизации, участие не только властей в этом,но и посильное участие людей,помогут побороть бездомность животных

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus