USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Білорусь хоче легалізувати продаж спиртного, ліків і тютюну через інтернет

9 Листопада 2018 12:52
У наступному році в Білорусі можуть дозволити торгівлю алкоголем, ліками, тютюном та ювелірними виробами через інтернет, пише theБабель.

У комісії Євразійського економічного союзу, який входить Білорусь, відзначили, що ці пропозиції надійшли представників електронних торгових майданчиків, виробників, провайдерів логістичних і платіжних послуг.

За їхніми даними, обсяг продажів через іноземні торговельні майданчики на території союзу зростає в середньому на 30% в рік. При цьому в країнах ЄАЕС (Росія, Вірменія, Білорусь, Молдова, Киргизія та Казахстан) діють обмеження на торгівлю через інтернет.

Наприклад, існує пряма заборона на онлайн-продажі алкогольної продукції, тютюнових і ювелірних виробів та ліків. Підприємці пропоную ввести ліцензійні правила і продавати ці товари через спеціалізовані інтернет-магазини.

А як з цим в Україні?

В Україні, відповідно до законодавства, торгівля алкоголем через інтернет фактично заборонена. Законодавство вимагає, щоб алкоголь продавався у приміщенні не меншому за 20 кв м, яке оснащене вітринами і прилавками, має охоронну та протипожежну сигналізацію та касовий апарат.

Що стосується продажу сигарет, то продавець мусить відповідно до наказу Міністерства економіки мати для цього складські приміщення.

Автор: Олег Панфілович
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus