USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Білоруські найманці ПВК Вагнера отримують нові паспорти в Білорусі та нагороди в Росії

30 Жовтня 2018 22:59
Білоруські найманці російської приватної військової кампанії Вагнера не тільки не приховують свою участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії, але й отримують нові паспорти в Білорусі, дізналися журналісти Белсату.

Згідно з розслідуванням, серед найманців з Білорусі фігурує 42-річний Володимир Куріненко (на фото), якого Служба безпеки України ідентифікувала як командира 1-го взводу 3-й розвідувально-штурмової роти.

За даними журналістів, Куріненко брав участь у війні в Сирії в складі російської ПВК Вагнера. Його племінник - Едвард Давидов - також є "вагнерівцем".

Відповідно до джерел Белсату, Давидов приєднався до ПВК Вагнера в квітні 2015 року за позивним "Гусар" після того, як під приводом "поїхати на заробітки" виїхав в Краснодарський край (саме під Краснодаром, в Молькіно, знаходиться база ПВК Вагнера).

За словами сусідів Давидова, "вагнерівець" приїжджає в Білорусь регулярно. Востаннє його бачили на минулому тижні. А в лютому 2016 року, вже будучи в статусі бойовика ПВК Вагнера, він отримав новий паспорт.

Новий білоруський паспорт в жовтні 2016 року видали Олександру Ступницькому, який на той момент вже встиг повоювати на Донбасі і в Сирії, отримати бойове поранення в районі Пальміри і державну нагороду РФ, пише Белсат.

Відповідно до джерела, білорус отримав російський Орден мужності з формулюванням "за участь в оперативно-розвідувальних і спеціальних заходах в районі Пальміри".

Ще один білоруський найманець - Руслан Бабінін - приблизно після 2015 року потрапив до лав "вагнерівців".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus