USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Більше третини жителів Афганістану можуть зіткнутися з голодом через талібів

25 Серпня 2021 08:44
Кількість жителів Афганістану, які скоро можуть зіткнутися з голодом через ситуацію, викликану захопленням влади в країні радикальним рухом «Талібан», вже становить 14 млн. При цьому в країні проживають майже 39 млн осіб.

Про це заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Ситуацію обтяжують річні посухи, конфлікти і погіршення стану економіки через COVID-19.

Бізлі закликав політичних лідерів світу діяти швидко, адже для запобігання гуманітарній катастрофі в країні організації буде потрібно не менше 200 млн доларів до вересня 2021 року.

Якщо цього не зробити, то ситуація в Афганістані буде нагадувати пекло на Землі. Їжа, призначена для жителів країни, в наступному місяці почне закінчуватися, а кількість людей, які потребуватимуть гуманітарної допомоги, подвоїться. В організації сподіваються, що необхідні гроші виділять США разом з Катаром та іншими арабськими державами Перської затоки.

При цьому таліби дали гарантії не заважати організації доставляти допомогу людям. Таким чином «Талібан» пішов на співпрацю.

Раніше Афганістан був серед 20 держав, яким загрожувала гостра нестача продовольства і була потрібна негайна масштабна допомога.

Зараз ООН продовжує надання гуманітарної допомоги на всій території Афганістану, поставляючи продовольство і медикаменти.

В аеропорту Кабула люди штурмують літаки, аби вилетіти з країни. Американські військово-повітряні сили C-17 Globemaster III безпечно евакуювали близько 640 афганців з Кабула. C-17 прибув до аеропорту Кабула для доставки обладнання для евакуації і не збирався брати на себе таке велике навантаження.

Раніше в мережу потрапило відео зльоту літака C-17A ВВС США. Афганська молодь на двигуні американського літака намагалася залишити країну. Повідомлялося, що тоді кілька людей, які чіплялися на шасі та інші деталі літака, розбилися на смерть.

Гравець молодіжної збірної Афганістану з футболу Закі Анварі загинув, коли намагався вилетіти з Кабула через прихід талібів.

Рештки футболіста були виявлені після приземлення літака на авіабазі Ель-Удейд в Катарі. Нині літак тимчасово не виконує польоти, військові почали розслідування інциденту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Серпня 2021 09:53
Нужно напомнить ОП, что в 2012 году Афганистан был объявлен главным союзником США вне НАТО, а теперь их просто кинули. Может на Банковой наконец-то поймут, что Западу все равно на «союзников», если они раскладывают новую партию.
Рауль Показати IP 25 Серпня 2021 14:48
Украина им поможет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus