USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Рештки людей у шасі літака військових США: подробиці інциденту

18 Серпня 2021 23:27
Під час евакуації людей з Кабула літаком Військово-повітряних сил США 16 серпня загинули кілька людей: їх розчавило механізмом розгортання шасі. Американські військові почали розслідування інциденту.

Про це повідомляє The New York Times, передає Громадське.

Йдеться про борт американських ВПС із реєстраційним номером REACH885, який мав злітати вранці 16 серпня. Через кілька хвилин після посадження літака в аеропорту Кабула до нього підбігли сотні людей, що намагалися евакуюватися.

Частина людей залізла на крила і, як з’ясувалося потім, у шасі. Коли літак отримав дозвіл на злет, він почав рухатися повільно, щоб дати людям час зістрибнути без травм. Їх також відганяли військові на автомобілях, що охороняли аеропорт.

Зрештою, коли через кілька хвилин борт злетів, пілоти побачили, що не можуть згорнути шасі. Один із техніків на борту пішов з’ясувати, в чому причина — і побачив «невизначену кількість» людей, яких розчавило в літаку.

Після приземлення літака в одному з портів Катару, за даними The New York Times, членам екіпажу знадобилася консультація із психологом після пережитого. Відео з борту, на якому видно тінь від людських останків, поширилися в афганських соцмережах.

«Посадовці роблять усе належне, щоб краще зрозуміти, як саме розгорталися події», — заявила речниця Військово-повітряних сил США Енн Стефанек. Усього американські військові здійснили 18 рейсів та евакуювали понад 2 тисячі людей, з них 325 громадян США.

Зі свого боку Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани безпечної евакуації людей з Афганістану. Охочих уже понад 150 людей, серед них — українці, члени їхніх родин та інші іноземці.

Нагадаємо, після того, як таліби заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, захопили президентський палац, а обраний президент втік за кордон, доступ до аеропорту, розташованого за п’ять кілометрів від центру столиці, став можливим лише через контрольно-пропускні пункти талібів.

Відомо, що в неділю в бік аеропорту відкрили вогонь, внаслідок чого пасажири змушені були ховатися у сховищах. ЗМІ показали, як люди падають з переповнених літаків.

15 серпня американський військовий вантажний літак евакуював з афганської столиці 640 місцевих жителів. Люди самовільно піднялися на борт, але висаджувати їх не стали.

Зауважимо, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні залишити країну до 11 вересня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В. Показати IP 19 Серпня 2021 00:06
Во как политики довели людей
Анонім Показати IP 19 Серпня 2021 09:27
Военно-транспортный самолет Ил-76МД Вооружённых сил Украины, не получил безопасного коридора для доступа в аэропорт Кабула, где должен был забрать 150 украинцев. Самолёт вынужден был сесть в Омане. Сначала своих граждан должны вывезти все господа, а уже потом те, кто им служит.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2021 10:01
" Коли літак отримав дозвіл на злет" як літак може отримати дозвіл на злет, коли під колесами сотні людей? Хоча для "вищої" раси "якісь" пуштуни це не люди. Можливо через таке відношення до громаднян Афганістану американці за 20 років фактично нічого не досягли в цьому регіоні.
Шкіряний звіряк Показати IP 19 Серпня 2021 12:02
Кому ці наєми потрібні? Ліниві, брехливі неуки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus