USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Більшість вбили з вогнепальної зброї: на Київщині знайшли тіла понад 1 300 місцевих

17 Липня 2022 21:02
У Київській області продовжують виявляти тіла мирних людей, яких російські військові вбили під час тимчасової окупації. Кількість жертв вже перетнула позначку в 1 300 осіб.

Про жертв російської окупації на Київщині в ефірі телемарафону розповів начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, передає 24 канал.

Він повідомив, що виявлено 1 346 тіл вбитих цивільних людей. Нєбитов наголосив, що поліція займається і обстежує лишень цивільних людей.

За його словами, більшість мирних людей вбиті з вогнепальної зброї. Відтак, як сказав начальник поліції Київщини, це свідчить, що окупанти діяли підступно та свідомо знищували українців за те, що вони мешкали на цих територіях.

Водночас Нєбитов підкреслив, що це не остаточна кількість жертв, адже щодня на позиціях, де розташовувалася російська армія, знаходять нові тіла тимчасово похованих людей.

Начальник поліції Київщини розповів, що наразі проводиться ексгумація тіл у Бучанському районі та в селах навколо Бородянки та Макарова, де розташовувалися позиції росіян.

Андрій Нєбитов додав, що туди росіяни привозили викрадених людей, де катували їх, після чого страчували.

За словами Нєбитова, досі на Київщині вважаються зниклими безвісти близько 300 осіб. Повідомляється, що вони можуть бути на території білорусі чи росії, куди їх примусово вивезли.

Начальник поліції Київщини додав, що росіяни утримують людей і переконують їх, що їм буде краще в білорусі чи росії. Також частину людей окупанти викрали на примусову працю.

Читати ще: «Російські солдати кинули гранату в укриття. Людські рештки збирали у відро», – мешканка Бучі про жорстокість окупантів

У поліції вважають, що частина людей, які зникли безвісти, на жаль, загинули.

Нагадаємо, росіяни у березні тимчасово окупували частину Київської області, зокрема Бучу, Ірпінь, Гостомель, Бородянку. Наприкінці березня – на початку квітня Збройні сили України вибили окупантів з півночі, після чого на території Київщини почали фіксувати наслідки звірств росіян.

Читати ще: NYT показало нові докази звірств росіян в Бучі: перед розстрілом людей зняли камери. 18+

Стало відомо, що окупанти катували, ґвалтували та жорстоко вбивали мирних українців. Вони зв'язували людей та розстрілювали посеред дороги.

Читати ще: «Чим годувати нашу кішку, яка їла людське м'ясо?» У Луцьку переселенці з Бучі впізнали загиблого родича по фото та розповіли про жахіття війни

Звірства росіян на Київщині стали причиною збільшення санкційного тиску на росію, включно з нафтовим ембарго. Також через злочини ворога фактично призупинилися мирні перемовини між Україною і росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 18 Липня 2022 07:46
Руській мір в усій своїй красі без маски, своїми молитвами в цервах МП та велікім балетом і томіком Пушкіна прийшов.... Німецькі фашисти хотіли знищити усіх євреїв це повторюється Російські фашисти хочуть знищити усіх українців. Це Геноцид та Голокост проти України, не буде прощення людоїдам росіянам за тисячу років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus