USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Біометричні паспорти в Україні поки не вводитимуть

28 Грудня 2012 12:29
Із 1 січня 2013 року видача біометричних паспортів в Україні не розпочнеться, хоча автори закону, який запроваджував документи нового зразка, розраховували на це.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на «Комсомольску правду в Україні».

Закон набув чинності 6 грудня, але, як повідомляється, належить ухвалити ще ряд підзаконних актів, які узгодять комплекс технічних і юридичних питань. Тому, коли саме почнуть видавати біометричні паспорти, в Державній міграційній службі говорити не беруться.

У той же час у відомстві зазначають, що паспорт громадянина України, яким користуються люди зараз, має необмежений термін дії. Тому всі, хто повинен отримати паспорт вперше, відновити втрачений документ, отримати паспорт на нове прізвище або вклеїти, згідно з віком, нову фотографію, сміливо можуть це робити.

«Міняти нині чинні паспорти на біометричні ‒ це право, а не обов’язок громадян України», - наголошують в Державній міграційній службі.

Як відомо, внутрішнім біометричним паспортом стане пластикова картка з даними власника, в яку вмонтують чіп з відбитками всіх десяти пальців людини. Закордонний біометричний паспорт збереже форму книжечки, в яку теж вмонтують чіп. Люди, які не бажають мати чіп з релігійних міркувань, будуть отримувати картку без чіпа або з порожнім чіпом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 28 Грудня 2012 12:40
Если можно будет ездить в Европу без визы, то я первый побегу менять.
НОЙ Показати IP 28 Грудня 2012 12:45
Хай собі в голову чіпи вмонтують, а нам це зовсім нідочого (ми не худоба),

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus