USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«БІО ПЕК» зливав барду, не маючи відповідного дозволу

23 Липня 2019 11:26
Готують позов до суду щодо припинення використання ємкостей на території Гнідавського цукрового заводу, де «БІО ПЕК» зберігав барду. До того ж, підприємство не мало договору оренди полів фільтрації, на які зливало відходи.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 23 липня.

Розглядали питання про результати діяльності робочої групи, яку утворили з членів комісії та представників робочих органів щодо проблеми поширення смороду у Луцьку.

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Вікторія Тимощук поінформувала, що з 3 липня працює робоча група, щодня відбуваються наради у тимчасового виконувача обов’язків голови ОДА, заслуховують звіти контролюючих органів. Наразі держекоінспекція та держпродспоживслужба завершили перевірки.

Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета повідомив, що матеріали перевірки узагальнюють та готують їхні копії. Спеціалісти інспекції долучалися до заходів, які проводили правоохоронні органи. Всі матеріали до кінця дня передадуть в органи прокуратури.

Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета повідомив, що матеріали перевірки узагальнюють та готують їхні копії. Спеціалісти інспекції долучалися до заходів, які проводили правоохоронні органи і всі матеріали до кінця дня передадуть в органи прокуратури.

Щодо дозволів на спеціальне водокористування, він зазначив, що дозволи для ТзОВ «БІО ПЕК» дозволи у 2017 році надала облдержадміністрація, а для ПАТ «Гнідавський цукровий завод» - сектор держагентства водних ресурсів у Волинській області.

Дозволи для «БіоПЕК» передбачали скиди зворотних вод на поля фільтрації цукрового заводу. Як прописано в дозволі, це повинно відбуватися згідно з укладеним договором оренди полів фільтрації. Перевірка встановила, що як такого договору оренди не було. «БіоПЕК» зберігав барду в ємкостях цукрового заводу, що розташовані на його території.

Це жомова яма та дві ями, де колись зберігали масла. Згідно з законодавством, такі споруди є джерелами викидів і повинні мати дозволи. Зараз готують позов до суду щодо припинення експлуатації цих споруд. Окрім того, обидва підприємства на час перевірки не вели реєстру відходів. В обох підприємств відсутній дозвіл на операції у сфері поводження з відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
смердюк Показати IP 23 Липня 2019 13:38
Що зробила ода? Що це за наради такі про які ніхто не чув? Тарабанюк знаємо, вона завжди на нарадах і з лучанами зустрічається.
моска львов Показати IP 23 Липня 2019 13:54
Украинцев губит жадность ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus