USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Бійки, погрози розправою, «бєспрєдєл»: як у Цумані «розважається» молодь

7 Травня 2021 14:05
Поблизу смт Цумань на одній із заправок в ніч на 18 квітня сталася бійка. Місцеві кажуть: такі події тут трапляються доволі часто.

І йдеться не лише про бійки, а й про погрози та залякування, повідомляє телеканал «Аверс».

У ніч, коли трапився інцидент, до автівки, що під’їхала на АЗС, підійшло кілька молодиків. Вони почали витягати водія з машини, бити його та пасажирів. На місце події почали з’їжджатися й інші чоловіки.

За кермом автомобіля перебував 21-річний житель Цумані Олександр Шевчук. Хлопець розповідає: його так побили, що він втратив свідомість, тому його госпіталізували.

«Я заїжджав на заправку. Біля входу стояла компанія знайомих, людей із 10. У задню частину машини полетів камінь. Я проїхав метрів 10 і хвилину постояв. Прилетів другий камінь в машину, – пригадує потерпілий. – Бачу, йде хлопець Микола з лопатою і починає вибивати пасажирське вікно. Вдаривши кілька разів, він його вибив, заглянув у салон та почав погрожувати, вимагав, щоб ми вийшли. Потім перейшов на мій бік, двічі мене вдарив і почав витягувати з машини. Ми почали говорити. Підійшли інші й почали бити мене всієї компанією. Потім почали витягувати тих, хто був у машині».

Олександр каже: його товариші, які перебували у салоні автомобіля, встигли зателефонувати й викликати, так би мовити, підмогу. Коли ті під’їхали, нападники відгамселили і їх.

«Я під’їхав туди. Вже в машині якраз били Андрія Дубровського. Я попробував розтягнути їх. Одного відтягнув – другий з іншого боку зайшов, відтягнув того, і так воно по колу йшло, – розповідає житель смт Цумань, депутат Цуманської селищної ради Павло Фень. – Приїхав ще Олег, вони кинулися до нього. Потім і мені дали в голову, я впав. Хлопці втекли на заправку, я лишився сам, лежав за бусом. Потім вони мене ще два рази били».

Житель Цумані Віктор Мельник каже: вже відпочивав удома, коли йому повідомили про бійку.

«Це було десь о 1:20 ночі. Мені зателефонував товариш, каже: «Ваших дітей побили на заправці». Я зібрався й поїхав туди. Коли приїхав, там уже стояла швидка, син був без свідомості, – пригадує чоловік. – Він лежав у машині, ми його взяли і віднесли в швидку».
Опісля бійки двоє хлопців опинились у лікарні. Олександр Шевчук отримав струс головного мозку, в нього забої носа, голови.

«Мене били ногами по голові. Хотіли зробити інвалідом чи забити», – каже хлопець.

Потерпілі кажуть, що бійкою інцидент не завершився. Одразу наступного дня вслід за побиттям почалися погрози.

«Наступного дня були дзвінки спершу з проханнями, потім з погрозами. Учора зранку в мене під гаражем стояв вінок. З могилок принесли мені вінка до хати й поставили, – провадить Павло Фень. – Сьогодні моя чотирирічна донька лягала спати, побачила щілину в жалюзі, каже: «Закрий, бо ті дядьки прийдуть». Дитина спати боїться, десь вона почула мою розмову з жінкою».

Місцеві розповідають: такі конфлікти, бійки, навіть залякування – тут не рідкість.

«Це банда, місцеві хлопці, які вже десятками років б’ють людей, – каже Віктор Мельник. – Їздять по селах машинами, виходять і б’ють дітей, б’ють перехожих, постійно стоять в центрі й розводять бардак в селищі, всіх залякують. Люди пишуть заяви, наступного дня вони залякують їх, платять гроші і ті заяви забирають. Поліція нічого не робить».

«Били мого брата Володьку, Вадима били, Віталіка били, – додає Павло Фень. – Це, знаєте, якщо десь трошки на вищу планку піднявся, чи силою, чи фінансово, чи морально вони тебе обов’язково притопчуть».

Хтось каже, що ці конфлікти трапляються на підґрунті алкоголю, хтось – що то заздрість. А ось Віктор Мельник підозрює, що розпочалось усе відтоді, коли один місцевий чоловік побив його сина.

«Там ще є один такий головар Шнит Олександр Сергійович, який побив мого сина в 15 років, – розповідає чоловік. – Побив без жодних причин, було відкрито кримінальне провадження, п’ять років то відкривали справу, то закривали, нічого я не домігся. В кінцевому результаті її закрили за строком давнини».

«У 2015 році ми стояли з хлопцями, про своє говорили, Шнит Олександр підійшов до мене і вдарив в обличчя, я впав, – пригадує брат потерпілого Олег Шевчук. – Наступного дня мене в лікарню завезли. Вони з того часу почали нас провокувати постійно, принижувати перед кимось: то копнуть, то ще щось».

Сам житель села Карпилівка Олександр Шнит каже: такий випадок справді був. Утім з його вуст історія звучить дещо по-іншому. Мовляв, хлопця він не бив, а лише штовхнув, бо той буцімто біг на нього.

«А його тато адвоката найняв, а лікарі сказали, що в нього ребра побиті, от і викрутили, що я його побив», – запевняє молодик.

Про ці конфлікти знає уся громада. Голова Цуманської територіальної громади Анатолій Дорощук каже: то просто розважається молодь. А припинити такі діяння не можуть, бо ж на усю громаду – лише один дільничний.

У громаді запевняють, що нині докладають максимальних зусиль, аби цю проблему розв’язати.

«Ми говорили на цю тему із заступниками начальника Ківерцівського райвідділу, з начальником, – каже заступник голови Цуманської ТГ Микола Фень. – Так, була ситуація, що з’їхались на заправку і не помирились молоді люди з Цумані й Карпилівки. Після свят, я думаю, що і на свята була домовленість з начальником райвідділку, що будуть заступати на охорону громадського порядку працівники національної гвардії разом з поліцейськими та вартою порядку Цумані».

Цікаво, що одразу навпроти заправки, на якій усе й відбувалося тієї ночі, розташований поліцейський пост. Та правоохоронці у бійку не втрутилися. Поліцейські, з якими вдалося поспілкуватись, кажуть, що тоді була не їхня зміна.

На камеру коментувати подію відмовилися, та зізнались, що бійки чи інші конфліктні ситуації тут не рідкість. Мовляв, втручатись у кожен конфлікт не будуть. Розбороняють лише тоді, коли помічають, що вже комусь загрожує серйозна небезпека. Ба більше, додають, що це не у їхній компетенції. Адже вони стежать лише за дорожнім рухом. А те, що відбувається на околицях, у підпорядкуванні поліцейських із Ківерцівського районного відділку, де про ситуацію знають.

Натомість, як нам розповіли місцеві жителі, усі чоловіки, які були задіяні у бійці й інших конфліктних ситуаціях, працюють в одній галузі, пов’язаній із вирубуванням дерев. Тож цілком імовірно, що усе це трапилося саме на професійному підґрунті. Це підтвердили і в поліції.

«Ці люди можуть бути причетними до подій, пов’язаних із вирубуванням лісу», – зазначила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

За фактом бійки поліція уже відкрила кримінальне провадження – йдеться про хуліганство, вчинене групою осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Народна прокуратура Показати IP 7 Травня 2021 14:23
"Люди ... заяви забирають. Поліція нічого не робить..усі чоловіки, які були задіяні у бійці й інших конфліктних ситуаціях, працюють в одній галузі, пов’язаній із вирубуванням дерев...» Яке ж бидло наші полішуки !!! Крадуть ліс, миють бурштин і.т.п. , при цьому з зажерливості готові повбивати один одного. А коли потрібно задіяти закон - написати заяву в поліцію, дати показання - в кущі! Згідно з діючим КПК, якщо потерпілий забирає заяву по злочину приватного обвинувачення (наприклад, тілесні ушкодження), поліція ЗОБОВ'ЯЗАНА закрити кримінальне провадження! Перш ніж когось звинувачувати, розберіться з тарганами у власних головах!
Йой до Народна прокуратура Показати IP 7 Травня 2021 17:56
Не даремно ж про жадібнсть полішуків приказки складають. Для прикладу, - полішук і з під змії яйця витягне... Да! Перевернуть догори дригом землю, виріжуть ліси, а потім руки ноги порозставляють, - держава їм винна скажуть, а вони бідні і нещасні.
Цікаво Показати IP 7 Травня 2021 14:58
Що саме цікаво, з розповіді цього чоловіка слідує що всі бійки і нападки, абсолютно всі без жодної причини, просто так. От так, просто так, ваш знайомий підходить з лопатою до авто, і гатить по склу, а потім просто так вас бють на синьо, до втрати пульсу. І все просто так.
Лісова мафія Показати IP 7 Травня 2021 15:16
А полюція в долі,тому й сліпі кроти!
лучанин Показати IP 7 Травня 2021 15:36
Голова Цуманської територіальної громади Анатолій Дорощук каже: то просто розважається молодь. голові кашляють за вивезений на польщу ліс
Вася Олика ПЛ Показати IP 7 Травня 2021 16:20
Прекратите !!! Анижедети !!!
Пропоную Показати IP 7 Травня 2021 16:20
Повернути назад розформований у 1949 році гарнізон ВВ НКВД, і правопорядок відновлять швидко.
цікаво до Пропоную Показати IP 8 Травня 2021 17:49
Підеш за пайку людям в потилицю стріляти?
Ірина Показати IP 7 Травня 2021 17:10
Можна подумати, що то щось нове, що полішуки човпуться. Хай човпуться, аби з лісу на трасу не вилазили, де нормальні люди їздять.
Коля. Показати IP 7 Травня 2021 17:56
Посадити з сотню таких в тюрягу, разом з продажними мєнтами.
Цеєвропейці Показати IP 7 Травня 2021 18:11
Однако.
Ната Показати IP 8 Травня 2021 07:51
Ох ті цуманчани,вони не тільки в Цумані чубляться,а й по навколишнім селам їздять та влаштовують бійки з місцевими
жлл до Ната Показати IP 10 Травня 2021 10:09
невже в тих селах нормальних не залишилося щоб вломати їм? колись так не було
Монах Показати IP 8 Травня 2021 08:48
Чим нижчий рівень інтелекту тим більше бажання самоствердитися фізично. Карпилівка, Башлики -це стабільна історія протягом останніх 30 років. Самих буйних у тюрму або психушку, а решту на передову війни з москалями!
К Показати IP 8 Травня 2021 10:58
Люди подивіться, хто получив Фень Павло (типу депутат) Шевчук Олег (лісник) це є мафія лісокрадів, які вирізають ліс, а місцевим вже надоїло дивитись на це.
? до К Показати IP 8 Травня 2021 15:28
Надоїло дивитись ? І що ж вони, ці місцеві зробили, що лісокрадів покарати ?
Євробидло Показати IP 8 Травня 2021 12:05
Шо проблема записати номера авто хуліганів і так само виловлювати їх поодинці??? Я думаю там всі одним маслом мазані, і потерпілі і хулігани.
Анон Показати IP 8 Травня 2021 12:40
Полішукі
Збс Показати IP 8 Травня 2021 14:16
Але вже й "дічь"!!!!
До цікавого Показати IP 8 Травня 2021 18:57
Хіба то люди що таке роблять? До 2014 ума б не вистачило б а після 2014 легко навіть чергами.
Свідок Показати IP 9 Травня 2021 10:07
Фень - ти кончений лісокрад. Тобі давно потрібно руки поперебивати за всі незаконно спиляні дерева. Думаєш депутатство захистить? Помиляєшся.... Забув як по лісам тебе ганяли? ЗЛОДІЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus