USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Близько 20 тисяч осіб і 1500 техніки: триває мобілізація на Волині

25 Жовтня 2022 20:18
У відповідності до указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні» у Луцькій територіальній громаді тривають заходи з мобілізації.

Про це під час пресконференції повідомив заступник начальника ОТЦК та СП, начальник сектора мобілізаційно-оборонної роботи волинського ОТЦК та СП, полковник Павло Свадовський.

З його слів, станом на 25 жовтня на Волині вручили більше 32 тисяч повісток. Із цієї кількості до Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки не прибуло 1200 осіб.

Водночас станом на сьогодні на території області мобілізували близько 20 тисяч чоловік і понад 1500 техніки.

На порушників законодавства наклали 797 адміністративних штрафів на суму 1 млн 461 тис 310 гривень. Порушили 113 кримінальних проваджень.

«Заходи із мобілізації продовжуються. На жаль, це війна і гинуть люди, тому періодично доводиться доукомплектовувати військові частини, де є втрати», – каже полковник Свадовський.

Читати ще: «Бажання захищати країну немає»: на Волині – складна ситуація з військовим обліком переселенців-чоловіків

З його слів, складно визначити, представники яких професій найбільш затребувані у війську, починаючи з водіїв і закінчуючи кухарями, лікарями.

«Постійно триває доукомплектування. Раз в 3-4 місяці ми виконуємо планові завдання про комплектації того чи іншого роду військ. На даний момент часу доукомплектовуємо військові частини медиками. У цьому є відповідна складність. Хоч лікарів вистачає, станом на сьогодні і військові шпиталі, і цивільній лікарні працюють в єдиній системі і там надають медичну допомогу, реабілітацію військовослужбовцям», – інформує СП начальник сектора мобілізаційно-оборонної роботи.

Він зазначив, що у випадку збільшення підрозділів чи військових частин ЗСУ, виникає потребу у лікарях, оскільки створюють нові санчастини або польові шпиталі.

«Після проходження відповідної підготовки, медики продовжують службу у військових частинах або ж працюють у військових шпиталях. Зрозуміло, що є дефіцитні спеціальності, для яких потрібна спеціальна підготовка. Не секрет, що представників таких спеціальностей готують на територіях країн-партнерів. Навчання відбувається на нових зразках техніки ствольної та реактивної артилерії. Також вчать керувати тим чи іншим видом озброєння», – пояснює Павло Свадовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ліна Показати IP 26 Жовтня 2022 09:09
Далі беруть роботяг....дітей депутатів не можна чіпати,вони святі....ніодин депутат незнає як це хоронити солдата!!! Ганьба президенту що їх покриває!!
Підпільник Кіндрат Показати IP 26 Жовтня 2022 21:55
За рахунок ротацій в ТРО Волині ПОТРІБНО! було ( та й зараз не пізно!) перенавчити ВСІХ! дієздатних чоловіків! І буде боєздатне все населення, ціла армія, як в Швейцарії. Знаю багато мисливців, які сидять вдома. тому, що трішки старші, - ну то й що - старий воїн - мудрий воїн! в країні війна- до чого тут вік? Підготували 30 бійців - 30 бійців з окопів ТРО поїхали в відпуск на місяць, і так далі.
Хрен собачий Показати IP 27 Жовтня 2022 19:37
Підтримую. Вчитись ніколи не пізно. Тим більше з такими сусідами як рашка і білорусь. Краще вміти стріляти з усіх видів, чи по можливості з різних видів зброї, і ніколи не використовувати це вміння на практиці, чим виходити проти окупанта з вилами і сокирами. Тим більше якщо війна, то давати можливість солдатам відпочивати, та міняти їх періодично.
А Показати IP 29 Жовтня 2022 09:28
Волинь - це як бурятія чи калмикія в рашці. Мобілізують чим побільше.
Анонім до А Показати IP 29 Жовтня 2022 11:05
На Львівщині взяли 78000 і зних аж 697 впо(інфа з пресконференції) схоже і в Франківську та Тернополі і так що ви неодні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus