USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Боягуз не грає у хокей: десятирічні луцькі хокеїсти прагнуть до зірок. Фоторепортаж

9 Квітня 2021 18:29
Нещодавно хокеїсти 2011-2012 року народження луцького клубу «Спарта» зайняли третє місце на всеукраїнському турнірі VIN SPRING CUP, який проходив у Вінниці.

Для маленьких хокеїстів цей турнір став лише другим у житті, але вони зуміли показати достойний результат, пропустивши вперед лише команди «Патріот» з Вінниці та київський «Сокіл».

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало на тренування хокейного клубу «Спарта» та поспілкувалося з тренером Євгенієм Воробйовим.

На тренуванні летять іскри

На ковзанці «Снігова королева» вже тривали хокейні баталії, адже наступив чи не найулюбленіший момент тренування маленьких спортсменів – безпосередньо гра в хокей.

Попри те, що це було лише тренування, боротьба за шайбу відбувалася на кожному сантиметрі ковзанки, ключки летіли в різні сторони, а між гравцями нерідко виникали міні-конфлікти, як це відбувається у реальних матчах NHL.
Як пояснив згодом у розмові тренер Євгеній Воробйов, зараз у дітей такий вік, що вони всі між собою змагаються, хочуть бути сильнішими за своїх однолітків.

«За всіма не встежиш», – посміхаючись, каже наставник десятирічних хлопчаків. Та додає, що в команді є такі діти, що рвуться на тренування, до гри, але є й такі, яких потрібно підганяти.
Як потрапити в хокейну команду «Спарта»

Більшість дітей 2011-2012 року народження у хокейному клубі «Спарта» займаються протягом трьох років.

«Відбору, як такого, немає, бо хокей не надто розвинений на Волині, зокрема й у Луцьку. Ми входимо до структури ДЮСШ-2, від якої заявлятимемося на чемпіонат України серед дітей 2011-2012 року народження в наступному сезоні. Торік в чемпіонаті України серед цієї вікової категорії було близько 15 команд», - розповідає тренер.
Перший місяць занять – безкоштовний, щоб і дитина, і батьки зрозуміли, чи їм подобається цей вид спорту. Тренування відбуваються тричі на тиждень, тож кожен охочий може завітати та подивитися, як вони відбуваються.

«Ми видаємо ковзани і шолом, від дітей потрібне тільки бажання. Також ми тренуємося влітку, але здебільшого - це фізична підготовка. В цьому році на льоду ми плануємо тренуватися до 15 травня, відновити тренування на ковзанці маємо 10 серпня, аби готуватися до сезону», – каже Євгеній Воробйов.

Тренер пригадує, що свої зайняття з хокею він розпочинав дитиною на ставку в Теремно, адже раніше зими були суворішими. У цьому виді спорту він - вже понад десять років.

«Ми просто збиралися на ставку і грали, мені дуже це подобалося. Тож я досі в цьому виді спорту», – зауважує Євгеній Воробйов.
Другий турнір – і вдруге третє місце

У середині березня луцька команда взяла участь у всеукраїнському турнірі з хокею VIN SPRING CUP, де серед шести команд зайняла третє місце. А хокеїста «Спарти» Тимофія Кудрявцева визнали найкращим воротарем турніру.

«Оскільки це малі діти, то ігри відбувалися не на все поле, а в поперек. Грали три на три і плюс воротар. Всі команди були рівні та достойно себе показали. Окрім нашої команди, на змаганнях було по дві команди з Києва та Харкова, а також одна вінницька. Це вже не перший турнір, у якому команда брала участь. У жовтні минулого року на першому для себе турнірі вони також завоювали третє місце. Тож можна говорити про якусь стабільність», - розповідає тренер.
Чи можуть діти стати професійними хокеїстами

Не секрет, що в Луцьку є професійні футбольна та баскетбольні команди: «Волинь» грає у Першій лізі та хоче потрапити у Прем’єр-лігу за підсумками нинішнього сезону, «Старий Луцьк» виступає у Вищій лізі чемпіонату України. Нерідко діти, які займаються цими видами спорту, є вболівальниками цих команд та мають приклад для наслідування, прагнучи потрапити у них вже у дорослому віці.
Попри відсутність у Луцьку професійної хокейної команди, Євгеній Воробйов наголошує, що його підопічні все ж мають шанс стати професійними хокеїстами, адже останнім часом цей вид спорту в Україні не стоїть на місці. Проте для цього їм потрібно важко працювати.

«В Україні є дорослі команди, куди можна прагнути потрапити. В Білорусі та Польщі дорослі чемпіонати більш розвинуті, ніж у нас. Але в останні роки Україна також не стояла на місці, рівень чемпіонату зараз досить високий, попри те, що команд лише вісім. Тож мої підопічні також можуть стати професіоналами, але для цього потрібно повністю викладатися на тренуваннях вже змалечку. А якщо ти повністю віддаєш себе – успіх прийде», – підсумував тренер «Спарти».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото Валентини МЕЛЬНИК та автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корінний лучанин Показати IP 9 Квітня 2021 22:51
Нi ні"Трус не играет в хоккей "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus