USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Болгарія, Греція та Грузія: для українців наразі відкриті 124 країни

28 Липня 2021 13:16
Наразі 124 країни світу відкрили свої кордони для подорожей українських громадян у період пандемії коронавірусу.

Як передає УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Станом на сьогодні для громадян України відкрито кордони 124 країн світу. Це літо набагато вільніше в плані подорожей, ніж минуле», – заявив Кулеба.

Зокрема, міністр повідомив, що серед популярних туристичних напрямів вже відкриті Албанія, Болгарія, Греція, Грузія, Домініканська республіка, Єгипет, Кіпр, Куба, Мальдіви, Об’єднані Арабські Емірати, Сейшельські острови, Таїланд, Туніс, Туреччина, Хорватія і Чорногорія.

Він додав, що на європейському континенті для українців загалом відкриті 26 країн, серед яких є країни-члени Євросоюзу та Велика Британія. «Ми будемо і надалі працювати над відкриттям країн для українців. Це абсолютно залишиться нашим пріоритетом», – сказав Кулеба.

При цьому глава МЗС заохочує українців подорожувати Україною.

«Пандемія триває, тому традиційно закликаємо громадян дотримуватись заходів безпеки під час подорожей, насамперед вакцинуватися та дотримуватися усіх правил в’їзду», – сказав Кулеба.

Також міністр нагадав, що більш детальну інформацію щодо кожної окремої країни українці можуть знайти на ресурсі МЗС tripadvisor.mfa.gov.ua, де розміщена інтерактивна онлайн-карта подорожей світом для українців на час поширення пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Сьогодні зранку стало відомо, що Люксембург відкрився для всіх типів подорожей українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus