USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Боротьба з кумівством закінчилась з призначенням Баканова», – Лерос про кадрову політику Зеленського

1 Вересня 2020 17:28
Призначений Володимиром Зеленським голова СБУ Іван Баканов контролює тіньові економіку, контрабанду та торгівлю з ОРДЛО. А голова Антимонопольного комітету – сестра сусідки президента. Відтак говорити про те, що кумівства в новій владі немає – відверта брехня.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос під час пленарного засідання сесії Верховної ради 1 вересня.

З його слів, глава держави не виконав свою передвиборчу обіцянку про те, що кумівства у владі не буде.

«Боротьба з кумівством закінчилась призначенням кварталівця Баканова головою СБУ, який під протекцією Зеленського взяв під контроль тіньову економіку, очолив незаконний обіг спирту, наркотиків, контрабанду, торгівлю з ОРДЛО, рекет та рейдерство бізнесу», – зазначив він.

Нагадаємо, Іван Баканов до призначення на посаду глави СБУ працював юристом і керівником «Студії Квартал 95». Загалом упродовж першого року президентства Володимира Зеленського державні посади отримали понад 30 осіб, які раніше працювали в структурах «Студії Квартал 95», її дочірніх організаціях, надавали послуги компанії, співпрацювали з ним на професійній основі, були знайомими, друзями, родичами Зеленського чи його оточення.

За понад рік роботи Іван Баканов не продемонстрував блискавичних результатів боротьби зі злочинністю. До прикладу, журналіст Євгеній Плінський пригадав нараду на Закарпатті, коли глава СБУ доповідав гаранту про блискавичні перемоги над тютюновою мафією.

«Але пробачте, за рік, який минув з тієї легендарної зустрічі, тема контрабанди все актуальніша і актуальніша, а причетність СБУ до неї все чіткіша і чіткіша. При цьому всіх собак вішають тільки на митницю. А де ж наше 4 управління «К» СБУ, яке зобов’язане все це пильнувати та оперативно припиняти. Щось їх навіть не чути. Зате видно, що у всіх містах України відкрито торгують контрабандними цигарками у нечуваних масштабах. Так чим там «четвірка» займається? Чи не час комусь розібратися», – слушно запитує він.

Водночас, місяць тому перший заступник глави СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Василь Малюк також потрапив у скандал. Начебто останній причетний до «кришування» спроби нелегального ввезення на митну територію України контейнеру з тютюном для кальяну.

Такі ситуації за участю посадовців служби безпеки непоодинокі. Тож можна робити висновки, що все це – не випадковість, а цілеспрямована спроба прибрати під контроль тіньовий бізнес, каже нардеп.

«Процитую Зеленського: «Органи правопорядку повинні припинити займатися економічним тиском на бізнес. СБУ не буде займатися економічними злочинами». Виявляється, буде, якщо це вигідно», – резюмував Гео Лерос з трибуни Верховної Ради.

Крім призначення «кварталівця» Баканова, не менше питань викликає і призначення виконувачкою обов’язків голови Антимонопольного комітету Ольги Піщанської. Як відомо, саме на її сестру, Світлану Піщанську, яка є сусідкою Зеленських в Кривому Розі, президент переписав фірму та маєток в Італії.

Нагадаємо, навесні депутат Гео Лерос опублікував плівки, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака, – Денис Єрмак веде переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. А наприкінці серпня невідомі спалили машину Лероса.

Згодом стало відомо, що за критику Зеленського народного депутата Гео Лероса хочуть виключити з фракції «Слуга Народу», а Офіс Генпрокурора вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву про ухилення нардепом від сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
! Показати IP 1 Вересня 2020 18:01
Самі проголосували-радіймо!
хехъ до ! Показати IP 3 Вересня 2020 15:31
що є те є
Пильний Показати IP 1 Вересня 2020 18:21
Зараз знову подібних оберемо
Нео до Пильний Показати IP 1 Вересня 2020 19:50
Ні. То була прививка.
хехъ до Пильний Показати IP 3 Вересня 2020 15:31
можливо і гірше
Х до Л Показати IP 1 Вересня 2020 23:24
В них авто безпілотні авто запускають. А в нас деякі діячі берега не бачать. Задурили голови смартфонами. Толку немає. Треба тих бездумних змінювати на мислячих. І не треба Йому одного терміну. Най вже іде "грати".
Стасік до Х до Л Показати IP 3 Вересня 2020 15:33
всі мислячі мислять у свою кишеню, не далі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus