USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бойові дії чи провокації з боку Білорусі: Волинь готова до оборони

29 Січня 2023 17:42
Поки на території Білорусі ворог здійснює маневри військової техніки та проводить навчання, по інший бік кордону тренуються українські захисники. Бійці 100-ї волинської бригади територіальної оборони вчаться знищувати ворожі диверсійно-розвідувальні групи і відпрацьовують навички на випадок реальних бойових дій чи провокацій із боку Білорусі.

Як це відбувається – у сюжеті 5 каналу.

За легендою навчань в одному з прикордонних районів Волині за допомогою безпілотників аеророзвідки українські захисники вистежили ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Вона планувала знищити об’єкти енергетичної інфраструктури та організувати теракти, щоб посіяти паніку серед цивільних. У район перебування диверсантів одразу ж висувається один із стрілецьких взводів. На підступах до ворога військові розподіляються на кілька груп.
«Ми оцінили, де засів противник, вийшли трьома окремими групами, зайняли задані ділянки, які заздалегідь виявили. Зайнявши вигідні для нас позиції, за командою, коли вже всі підрозділи побачили противника і могли зосередженим вогнем його загасити, здійснили вогневе ураження», - розповідає військовослужбовець 100-ї бригади ТрО Дзідзьо.

Читати ще: Як волинські тероборонівці знищуюють ворожих диверсантів

Бій, під час якого за легендою навчань, вороги поранили трьох українських захисників. Медики військового підрозділу надають пораненим першу допомогу. Під вогневим прикриттям трьохсотих евакуюють з поля бою до більш безпечного місця.

Під час навчального бою з ворожою ДРГ волинські тероборонівці знищили усіх диверсантів.

Навчання військових проводять в умовах, наближених до реальних. На випадок збройної агресії з боку Білорусі відпрацьовують усі можливі сценарії. У цьому підрозділі ТрО служать чоловіки, в яких за плечами чималий досвід військових дій.

«І у війську служив, і у миротворчих військах ООН, і в спецпідрозділі проходив службу, потім три роки у добровольчому «Світязі» з 2014 по 2017 рік. А тепер довелося забути, що я вже заслужений пенсіонер, і знову взяти до рук зброю. Ми в себе вдома, ми себе захищаємо, а не воюємо під Псковом чи Москвою. Ми мотивовані, адже знаємо, за що воюємо», - говорить військовослужбовець 100-ї бригади ТРО Сергій.

Українські армійці запевняють: нині кордон під надійним захистом, територія укріплена, замінована і під постійним спостереженням сил оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Манергейм Показати IP 29 Січня 2023 21:43
Ви хоть одне одного не перестріляйте (родина Куциків) і ми на тому будемо дуже вдячні.
Міщанка Показати IP 30 Січня 2023 09:04
Навряд чи через кордон по болотах підуть вороги, а от десант в глубинку....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus