USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У центрі Луцька чоловіків і жінок кликали у ЗСУ

26 Лютого 2024 19:59
У Луцьку працює рекрутинговий центр, де шукають людей на передову. Треба і стрільці, і водії, і кухарі. Військові кажуть: долучатися можуть і жінки.

Чому краще піти на війну зараз, аніж чекати до останнього – у сюжеті 12 Каналу.

На Театральному майдані агітують вступати до лав 100-ї окремої бригади територіальної оборони. Роздають листівки та допомагають обрати посаду.

«Вибору немає, краще захищати свою країну і допомагати своїм Збройним силам, аніж служити орді. У палатці не роздають повістки, а роздають запрошення, флаєри. Ми запрошуємо познайомитися з можливостями служби в нашій бригаді. Призовнику допоможуть обрати за його фахом та за його знаннями ту військову спеціальність, на якій він буде себе впевнено почувати під час служби в Збройних силах України», – розповів начальник групи комунікацій 100-ї окремої бригади Костянтин Байчук.

Сота бригада збільшується, росте кількість підрозділів, тож і чисельність особового складу треба примножувати.

Читати ще: На Волині запрацював Центр підготовки операторів БПЛА «Чорний лелека» для військових і цивільних

«Наша бригада одна із небагатьох, кому вдалося зберегти основний особовий склад, який склався в перші дні та тижні війни переважно з мотивованих добровольців, які самі прийшли в ТЦК і пішли служити в лави Збройних сил України», – зауважив Костянтин Байчук.

Однак і поранених, і вже ветеранів теж не бракує. Їх треба кимось замінювати.

«Хтось поранений, хтось хворіє, особовий склад зменшується за рахунок тих, кому вже виповнюється 60 років. Багато людей мають певні хвороби, які за цей час загострились», – говорить начальник групи комунікацій 100-ї окремої бригади.

Роздає листівки і військовий Микола. Лучанин з першого дня повномасштабного вторгнення пішов в армію добровольцем. У квітні минулого року отримав поранення, тому зараз у резервній роті.

«В мене старший син в Житомирі у військовому інституті навчається. Більше переживав за нього, як за себе. Обов'язок кожного громадянина України стати на захист своєї держави», – переконаний військовий 100-ї бригади Микола.

Айтівці, зв'язківці, стрільці, гранатометники, водії, механіки – у рекрутинговому центрі запевняють, що посаду можна обрати будь-яку. Долучатися можуть і жінки. Воїни запевняють, вони можуть бути як медиками і кухарями, так і стрільцями. Тому закликають не чекати авральної мобілізації, а самим подаватися до лав Збройних Сил України.

Читати ще: Кличуть стріляти з «Джавеліна»: 100-та бригада відкриває у Луцьку навчальний центр

«Тоді ніхто не буде питати вік, стан здоров'я, як це відбувалось в «ЛНР/ДНР» так званих. Туди приходили російські війська і мобілізували всіх, не запитуючи», – каже Костянтин Байчук.

Листівки з рук військових люди брали охоче, але зупинялися, щоб поспілкуватися, далеко не всі. У Луцьку, окрім роботи рекрутингово намету, який працює у місцях масового скупчення людей, планують відкрити навчальний центр, де кожен охочий зможе ознайомитися зі зброєю, яка працює на передовій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іван Показати IP 27 Лютого 2024 04:33
шукаємо лошків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus