USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Ми не роздаємо повістки, а запрошуємо»: 100-та бригада ТрО набирає воїнів

28 Жовтня 2023 17:33
Біля Центрального ринку в Луцьку військові поставили намет. Але в перехожих він викликав не зацікавлення, а радше побоювання: люди думають, що там працівники військкомату роздають повістки. Насправді це в такий спосіб військові 100-ї бригади територіальної оборони шукають собі підсилення.

«Ми не роздаємо повістки. Ми запрошуємо. Ми пояснюємо», – коментують військовослужбовці, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Захисники їздять селами та містами Волинської області, аби особисто запросити чоловіків і жінок стати з ними у стрій.

Андрій Трач повернувся з фронту місяць тому. Через стан здоров’я його перевели в резерв. Поки не виконує бойові завдання, каже, хоче знайти собі та побратимам гідне підсилення.

«На початку масштабного вторгнення по пів дня стояли, аби потрапити у військкомат. Нині такого немає. Люди думають, що їх усе мине… Люди фізично втомлюються, їм потрібна перерва», – говорить Андрій Трач.

Такі агітаційні виїзди вигідні і бригаді, і цивільним. Наприклад, 100-та бригада може обрати до війська тих, хто їм треба, а не тих, кого надсилають військкомати, а цивільні можуть обрати ту спеціальність у війську, яка їм ближча.

«Хороший водій дуже потрібний нашій бригаді. Жінку з золотими руками ми залюбки візьмемо як повара. Теж потрібні медики, які вміють робити перев’язки, лікувати, – наголошує майор, керівник групи комунікації Костянтин Байчук. – Є хлопці, які люблять грати в ігри. Ми надамо їм таку можливість. У них будуть джойстики, вони будуть літати, виконуватимуть справжні бойові завдання».

Якщо немає досвіду, то це не проблема. Усі кандидати пройдуть навчання. Серед переваг служби саме в 100-й бригаді – робота пліч-о-пліч із земляками.
Читати ще: Не роздають повістки, а інформують: як працюють рекрутингові групи 100-ї бригади ТрО

Олександр Лисюк із Луцька з перших днів великої війни воює у складі батальйону «Лучан».

«Луцьк – велике село. Краще хлопцям буде адаптуватися і служити в нашій рідній бригаді, ніж в інших підрозділах», – говорить він.

Кожному військовому видають усю амуніцію, тобто повністю вдягають і взувають. Також військові 100-ї бригади тероборони отримують вчасну й немалу зарплату. Воїни, які нині боронять українську землю на сході України, отримують не менш як 100 тисяч гривень щомісяця.

Бійці закликають волинян не зволікати й ставати на захист України. Охочих стати у стрій 100-ї бригади тероборони просять дзвонити за номером: 093 193 36 73.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Джек Показати IP 28 Жовтня 2023 18:14
Ви красавчики!Перший раз бачу таке,а не цих незаконних виродків без посвідчень в формі лісників
Олександр Показати IP 28 Жовтня 2023 20:11
Ви ще свого капелана залучіть для такої агітації. Бажаю здоров'я отець Володимир. я у вас буду лише коли прокурори, слідчі, судді, держслужбовці, поліціянти інша шобла будуть на одному рівні помирати із смердами
Саша Показати IP 29 Жовтня 2023 13:13
Як до вас потрапити??
Олег Показати IP 30 Жовтня 2023 01:33
Хороша ідея чому вона відразу не прийшла надумку навіщо ці військоми з облавами.
Олександр до Олег Показати IP 30 Жовтня 2023 18:03
Перепрошую, тому що дурні уже закінчились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus