USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бригаді ТрО, що воює на сході, з бюджету Луцької громади виділили 5 млн на техніку

7 Березня 2023 10:28
Із бюджету Луцької громади виділили п’ять мільйонів гривень на придбання необхідного обладнання одному з батальйонів 100-ї бригади тероборони, який зараз воює на сході країни.

Про це йшлося 7 березня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, попередньо міський голова Ігор Поліщук анонсував, що під час позачергової сесії планують виділити кошти на закупівлю необхідного військового обладнання для окремого батальйону 100-ї бригади тероборони.

Мер розповів, що один із батальйонів 100-ї бригади тероборони виконує бойове завдання на сході України, в одній із найгарячіших точок на фронті

«Військовослужбовці цього батальйону звернулися по допомогу. Там служить велика кількість жителів нашої громади, велика кількість волинян. Наш обов’язок – допомогти. Ми передбачаємо п’ять мільйонів гривень на придбання квадрокоптерів, у тому числі з тепловізорами, прицілів, тепловізорів, далекомірів, рацій, зарядних станцій, систем зв’язку, тактичних окулярів та іншого обладнання, найбільш необхідного для виконання поставлених перед бійцями завдань і для збереження життя наших військових», – сказав Ігор Поліщук.

Він також зазначив, що за кошти працівників Луцької міської ради та комунальних підприємств громади буде придбано автомобілі для цього батальйону.

Депутатка Юлія Дацюк додала, що виділення коштів – це тільки перший крок, а процедура закупівлі техніки досить тривала в часі.

Обраниця громади Ірина Чебелюк наголосила, що військовослужбовці звертаються до Луцької міської ради з конкретними запитами, тому закупити планують лише те обладнання, якого дійсно потребують бійці.

Своєю чергою, Алла Доманська запропонувала долучити свій депутатський фонд у розмірі 100 тисяч гривень на потреби 100-ї бригади територіальної оборони.

Небайдужих закликають долучатися до оголошеного волонтерами збору коштів на закупівлю квадрокоптерів для наших бійців і бійчинь на передовій.

Реквізити благодійного фонду «ВОЛИНЬ-2014»: р/р UA493033980000026005300625739 код ЄДРПОУ 39374494 (призначення платежу – «На закупівлю MAVIC 3 для волинських тероборонівців на передовій»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волонтер Показати IP 7 Березня 2023 12:30
Є чудовий проект по підсиленню та озброєнню ТРО від Благодійного Фонду "Повернись Живим" - Довгі Руки ТРО. Там збір не просто на дрони, а на розвідувально-ударні комплекси та 120-мм міномети. Для закриття потреб Волині потрібно ще 42% від необхідної суми, тому долучайтесь до збору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus