USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Британія готова тренувати більше українських військових, ніж планувала, – міністр оборони

11 Серпня 2022 22:00
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у четвер за підсумками донорської конференції в Копенгагені заявив, що Лондон готовий забезпечити підготовку більшої кількості українських військових, ніж раніше планували.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

Відповідаючи на питання, чи може Британія підготувати більш як 10 тисяч українських військових, як це оголошували раніше, Воллес відповів: «Гадаю, тепер ми зобов’язані вийти за ці межі. Ми тренуватимемо більше і довше».

Окремо глава британського оборонного відомства наголосив, що дії міжнародної спільноти щодо допомоги Україні «все ще рухаються висхідною траєкторією».

«Втоми від дій немає. Ми почали з базової ручної зброї та дискусій про те, чи не будуть тренування провокаційними. Минуло пів року, і ми обговорюємо, скільки гелікоптерів, літаків, GMLRS і HIMARS надала міжнародна спільнота», – зазначив він.

Раніше в четвер заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Олексій Громов повідомив, що у Британії вже підготовлено 2400 військовослужбовців першої черги, триває підготовка ще 2400 солдатів, а також заплановано відправити на навчання ще майже 5000 військових.

Нагадаємо, н а конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені було домовлено надати Києву додаткову підтримку в розмірі понад 11 мільярдів данських крон (€1,5 мільярда).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus