USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Британські консерватори готуються змінити правила, щоб ініціювати відставку Джонсона

6 Липня 2022 19:37
Депутати Консервативної партії Британії у середу ввечері планують обговорити зміну механізму ініціювання вотуму недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону, щоб організувати ще одне голосування на тлі відставок в уряді.

Як повідомляє Європейська правда, про це заявили джерела Bloomberg і Reuters.

Так званий Комітет 1922 року Консервативної партії має внутрішнє правило, яке дозволяє ініціювати вотум недовіри прем’єру в разі збору підписів третини депутатів. Якщо голосів за відставку глави уряду не набирається достатньо, він отримує «імунітет» на один рік.

Востаннє вотум недовіри Джонсону ініціювали 6 червня – тоді голосів для відставки прем’єра Британії не вистачило. Але тепер Комітет 1922 року хоче переглянути це правило і дозволити ініціювати вотум недовіри знову.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стрит щодо колишнього заступника «парламентського кнута» Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег.

Канцелярія Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера у 2022 році, але пізніше прем’єр був змушений визнати, що це не так.

Це призвело до хвилі відставок у британському уряді, починаючи з міністрів охорони здоров’я і фінансів. За підрахунками ВВС, станом на зараз з уряду Джонсона пішли два глави міністерств, 14 молодших членів уряду і 12 парламентських секретарів.

Представник Джонсона, проте, повідомив Bloomberg, що британський прем’єр упевнений у тому, що зможе здобути достатньо голосів на підтримку в разі нового вотуму недовіри.

Нагадаємо, Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгення Росії активно підтримував Україну: він виступає за надання Києву достатньої військової допомоги для відвоювання всіх окупованих російськими силами територій, а також пообіцяв мільярди фунтів стерлінгів фінансової підтримки.

Крім того, Джонсон двічі з кінця лютого був у Києві й проводив переговори з Володимиром Зеленським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus