USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Будєм вас рєзать»: на Волині донеччанин виправдовував напад росії та погрожував священнику

12 Серпня 2022 11:42
Мешканець Донеччини після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну утік на Волинь, де виправдовував війну росії проти України та погрожував священнику. СБУ на Волині повідомила про підозру черговому ворожому пропагандисту.

40-річний чоловік знайшов прихисток у селі поблизу Луцька. Перебуваючи у відносній безпеці, зловмисник систематично висловлювався на підтримку збройної агресіїї рф проти України, погрожував місцевим мешканцям покараннями від збройних формувань рф та постійно очікував прихід “руского міра” на Волинь.

Окрім того, пропагандист погрожував місцевому священнику, його родині та прихожанам Православної української церкви. Постійно погрожував висловами на кшталт: «После прихода россиян все нацики и представители восточных областей, которые их поддерживают будут ... уничтожены...», «Будем резать вас, уничтожать вас, издеваться над вами, вашей семьей, всеми нациками и священниками».

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо, днями правоохоронці викрили вимушеного переселенця з Маріуполя, який проживаючи у Луцьку публічно підтримував дії держави-агресора, збройних формувань ворога, окупаційних адміністрацій та закликав до співпраці з ними.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
олександр Показати IP 12 Серпня 2022 12:08
чому не написали про міру покарання чи хоча який запобіжний захід обрали я думаю що особисте зобовязання , тобто пожурили пальчиком.
Правда Показати IP 12 Серпня 2022 12:30
Один виродок "тероризує"все село,ви серйозно і не знаєте як діяти?Не соромте Волинь.
факт до Правда Показати IP 12 Серпня 2022 15:30
А волиняки, останнім часом, лише у соцмережах і на сайтах спритні, а як якомусь виродку пику заткнути, то не можуть! :( Геть соромно!
Анонім Показати IP 12 Серпня 2022 12:52
скільки тут таких ще ховається,а влада хоче школи відкрити і дітей запустити туди, а якщо такі виродки зі зброєю візьмуть в заручники дітей для певних вимог? Хто каже, що школи є безпечним місцем під час війни з державою -терористом ,або зовсім тупий, або ворог.
лучани Показати IP 12 Серпня 2022 13:15
черговий совкодрочер. депортувати його за лінію фронта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus