USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Билися і сварилися: голову садівничого кооперативу біля Луцька оберуть у суді

15 Червня 2023 19:12
Бійка за посаду голови садівничого товариства «Промінь» перемістилася в Господарський суд Волинської області. Після останніх зборів дачники мають одразу двох керівників: обрали нового директора, однак старий уперто не хоче передавати повноваження й подався оскаржувати в суді результати голосування.

Пристрасті навколо дачного кооперативу «Промінь» не вщухають. Нині дачники зібралися в Господарському суді. Голова товариства оскаржує останні вибори, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, дачники з садівничого товариства «Промінь» переобирали голову кооперативу в березні. Голосували зі скандалами та бійками.

За результатами голосування головою обрали Марію Ралець. Приступити до виконання обов’язків їй досі не вдалося, адже попередній голова Степан Черкавський оскаржує в суді і збори, і рішення.

«Керує Черкавський, позивач у суді, в якого завершується строк повноважень. Було голосування, але він подав позовну заяву. Спочатку забезпечення позову. Мені не можна було зареєструватися як керівникові. Далі пішли позовна заява і підготовчі судові засідання. І позивач Черкавський, голова правління, судиться зі своїм же садівничим товариством», – говорить Марія Ралець.

«Зібрання було зірване. Воно закінчилося бійкою… Це не була конференція, організована правлінням», – зазначає Степан Черкавський.

До кімнати суду зайшли дві сторони: одна – за Марію Ралець, друга – за Степана Черкавського. Між собою воюють молодь, яка постійно живе у Промені, і старші люди, які приїжджають на дачі влітку. Тим, хто проживає постійно, вода та електроенергія потрібні впродовж року, а от сезонним дачникам такі зручності не завжди доступні. Забезпечити весь масив однаковими умовами відразу не можна, хоч усі платять порівну. Молодь каже: боїться, що Марія Ралець відімкне їм інтернет.
Садівниче товариство в суді представляє юристка Елла Бордюженко, яку на роботу брав Степан Черкавський. До слова, під час минулих зборів, де переобирали голову, вона супроводжувала Степана Черкавського немов його особистий адвокат. Так само – і на засіданні.

Марія Ралець та її однодумці вважають, що Елла Бордюженко представляє інтереси не кооперативу, а Степана Черкавського. Кажуть: тут як мінімум є конфлікт інтересів, якщо зважати на те, що Степан Черкаський її працевлаштував.

Суддя Ігор Гарбар не вбачає в цій ситуації нічого дивного й відмовляє у відводі адвоката в цій справі на прохання Марії Ралець.

Справу слухатимуть далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дачник Показати IP 15 Червня 2023 19:38
Звичайно, "суд" виграє Черкавський. Інакше він не подавав би позов. Тим паче, що в Україні не суди, а середня відстань між піз... і ср.... .
дідо Показати IP 15 Червня 2023 19:44
це наслідок безкоштовної роздачі землі...якби купували за особисті кошти,то б таких склок не було б..
Анонім до дідо Показати IP 15 Червня 2023 20:34
Ти далекий від реальності. Диванний експерт. Ніякого тут логічного зв*язку немає. Дачі давно приватизовані. І земля під ними - також. Все виплачене в рази більше від вартості 6-ти соток щомісячними внесками за користування землею. Тобто, дачні ділянки по суті давно викуплені за власні кошти членів садівничого товариства. Якщо не знаєш і не маєш елементарного поняття про те, про що йдеться, не втручайся в розмову.
Анонім до дідо Показати IP 17 Червня 2023 17:36
О! Давно тебе не чути було. Виліз із запою чи з психлікарні?
Grey Показати IP 15 Червня 2023 22:39
Дуже дивує поверхневе "висвітлення теми" в цій статті. Можливо спершо треба вникнути в реаліі на масиві Промінь. На даний момент вони на крепку"4", а далі-великий знак питання.
дачник до Grey Показати IP 16 Червня 2023 05:20
Якщо ви беретесь давати оцінку "реаліям" дачного масиву, то висвітліть краще. Садівники будуть дуже раді.
Як так Показати IP 16 Червня 2023 16:34
Який іді….т придумав «відвід адвокату»? Це називається , процесуальний критинизм , а ВН для початку процесуальний кодекс прочитали ніж робилиб заключення, «що суддя не бачить нічого дивного», що суддя має по вашому бачити? Є договір чи ордер адвоката , ВСЕ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus